ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се представи на национална конференция

Втора Национална конференция с международно участие по природни науки, техника и технологии „Европа – територия на знанието“ се проведе в периода от 5 до 7 октомври 2017г. в гр. Варна под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. От ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали участие в конференцията, която се организира по национална програма „Квалификация“ в партньорство с Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН, с участие на представители на образователния офис на ЦЕРН, Швейцария и на университети и протече в няколко локации, сред които са Икономически университет и НАОП „Николай Коперник“ взе Венера Сарлова – старши учител в прогимназиален етап.

Основната цел на конференцията е обмяна на опит и знания в областта на природните науки, техниката и технологиите.

Конференцията дава възможност на млади учители, преподаватели и научни работници в областта на природните науки, техниката и технологиите да споделят своите идеи и да намерят партньори за бъдещи сътрудничества. Форумът спомага за обмен на добри педагогически практики в обучението по природни науки и за оптимизиране на връзката средно-висше образование.

От 1998 г. в ЦЕРН се организират триседмични международни учителски програми за учители по физика от горен курс на английски език. През 2008 г. във Варна е организирано първото обучение за български учители, като чрез това посещение България стана петнадесетата страна членка на ЦЕРН с национална програма. От 2011 г. програмата се организира и финансира от Министерството на образованието и науката. През 2013 г. в гр. Варна се организира и проведе Първа национална конференция с международно участие по природни науки „Европа – територия на знанието“ за споделяне на идеи и опит, резултат от творческата и от изследователската работа в областта на природните науки, в която участие взе г-жа Лиляна Тодорова-Янкова – Директор на най-голямото основно училище в град Кърджали.

Програмата на втората национална конференция „Европа – територия на знанието“ включва доклади, дискусии по направления „Интердисциплинарни връзки – представяне на добри педагогически практики“ и „Обучението по природни науки, техника и технологии и връзката средно – висше образование“, представяне на постери и презентации.

Нури Хабилова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    анонимен
    0 0
    22:40, 11 окт 2017
    С какво се е представило училището и госпожата, която е присъствала, не стана ясно от тази неграмотна и грандоманска статия. Но е важно да се гърми,...нищо че по-скоро прилича на реклама на ЦЕРН !?!?!?, отколкото на съобщение за участие в конференция.
Последни новини