Малчугани в Смолян показаха завидни умения в програмирането

Изображение 1 от 2

    Започнаха първите уроци по програмиране с малкото роботче Финч, които организира Регионалната библиотека в Смолян. Културната институция се присъедини към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на програмирането с поредица от безплатни семинари за работа с робота Финч. От 7 до 23 октомври специалисти от библиотеката ще помогнат на децата от град Смолян да направят първи стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин.

    Децата от детските градини в Смолян и началните класове в основните училища в Смоляни, които имаха възможност да се срещнат с роботчето, са повече от ентусиазирани и щастливи. Второкласниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ демонстрираха знания за роботите и професията на програмиста и с голямо удоволствие се втурнаха да програмират. Всяко дете имаше възможност да направи своя проект и да го демонстрира на групата.
    Гостуването на роботчетата Финч в детските градини на град Смолян предизвиква невероятен интерес у малчуганите. На 10 и 11 октомври роботчетата гостуваха в детските градини „Зорница“ и „Буратино“. Децата направиха първите стъпки в програмирането с помощта на библиотечни специалисти. Разделени на групи всяко дете изготви свой проект за Финч и го демонстрира пред групата. На 12 октомври специалистите от Регионална библиотеката и роботчетата ще посетят ДГ „Синчец“.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини