Студентите искат Културен център в Студентски град. Кампанията стартира с концерт

Навсякъде по света студентдките кампуси са запазена територия за студентите, а на много места в тях те ползват безплатно много от необходимото за следването им - библиотека, интернет, намаления в кафетата и магазините в кампуса и т.н. Никой не може да си представи какво е в нашия Студентски град, станал арена на криминални епизоди. Най-добрата част от обществото ни, нашата надежда за бъдещето на България, обаче, сега поиска това, което някак си и се полага, но и е отнето - Културен център в Студентския град. Това става ясно от разпространеното съобщение на Студентските съвети.

Националното представителство на студентските съвети подкрепя инициативата за културен център в Студентски град, като изключително необходима, с оглед на това, че на територията, на която е съсредоточена изключително голяма част от студентската младеж, липсва пространство за осъществяване на културни и творчески дейности. Този факт създава предпоставка, студентите да търсят места за подобен тип дейности в други райони на София.

От организацията смятат, че студентите следва да имат избор и отговорните институции да толерират и насърчават изграждането на културни и общочовешки ценности сред студентската младеж, както и това да бъде прието за национална политика.

С благотворителен концерт в Студентски град ще започне кампанията за изграждане на културен център. Грандиозният концерт пред зала „Христо Ботев “ район Студентски, ще даде начало на инициативата за изграждане на културен център в студентското градче, в който живеят над 20 000 студенти от цялата страна, обучаващи се в 7 висши училища.

Ще участват Кристиян Грънчаров от „Гласът на България“, Дари Бракалова, Сергей Вардеварян, Анна- Мария Въртовска, Мина Сучева, Георги Чапанов, Ванеса Блажева, Христиана Сарафова, Витали Езекиев и специалното участие на Теди Кацарова и Уош МС.

Талантливи  студенти по поп и джаз пеене от Национална музикална академия ще бъдат част от развлекателната програма.

Каним всички студенти и младежи да подкрепят инициативата и да бъдат част от концерта, който ще бъде в петък, 13 октомври 2017 година, пред зала „Христо Ботев“ от 19ч.

Нека тук и сега #ЗaЕдно обединим усилията си в общата кауза, призовават организаторите

Събитието е подкрепено лично от министъра на образованието и науката д-р Красимир Вълчев. Проектът е подкрепен от кмета на район Студентски, Националното представителство на студентските съвети в Република България и Съвета на ректорите. 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини