Делото "40-те извора" обратно в прокуратурата за изчистване на пропуски

Със съдебно разпореждане съдебното производство по делото срещу 11-те обвиняеми за инцидента на язовир „40-те извора“ (между роми от кв. "Лозница" и състезатели от клуба по кану-каяк „Асеновец“) е върнато на Районна прокуратура – Асеновград за отстраняване на процесуални нарушения. В хода на производството са допуснати „отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, касаещи задължителното съдържание на обвинителния акт съгласно нормата на чл.246 ал.2 от НПК*, е посочено в разпореждането.

Вчера в най-голямата асеновградска фейсбук група баща на две от децата, пострадали в инцидента на 26 юни, нажежи страстите с твърдението “Ако не сте разбрали, да ви кажа, че циганите били децата ни на „40-те извора“ ги пуснаха. Мисля, че трябва да подновим протестите.“ Последваха куп възмутени реакции. „Ужас!!! Никакви закони няма в скъпата ни държава!!!!“, „Няма такава държава!“, „А, помните ли как умело ни се отместваше вниманието от циганите към безводието, към улиците, към кучетата...То се очакваше, че е така!“, „Нямат срам. А болките на децата, а преживеният стрес, как да продължат живота си?“ бяха част от гневните коментари, които се изсипаха под поста.

Стана ясно обаче, че деветимата задържани за побоя продължават да са с непроменена мярка "задържане под стража", а двама - с „парична гаранция“.

Разпореждането, с дата 9 октомври, подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок от получаването му пред Окръжен съд – Пловдив. Пълният текст можете да видите ТУК.

*Чл.246, ал.2 от НПК: „В обстоятелствената част на обвинителния акт се посочват: престъплението, извършено от обвиняемия; времето, мястото и начинът на извършването му; пострадалото лице и размерът на вредите; пълни данни за личността на обвиняемия, налице ли са условията за прилагане на чл. 53 от Наказателния кодекс; обстоятелствата, които отегчават или смекчават отговорността на обвиняемия; доказателствените материали, от които се установяват посочените обстоятелства.“

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реалист
    1 0
    15:33, 13 окт 2017
    Сега има ли,кой да обясни на неграмотника Йордан Тодоров какво означава това,а не да пише уникално прости постове във ФБ. Дано /ама надали / му стане ясно, че има голяма разлика между съдия и прокурор и между досъдебно производство и съдебно производство.

Още новини

Последни новини