По-малко катастрофи с мотористи тази година

Пътни полицаи и представители на столични мотоклубове отчетоха намаляване при катастрофите с мотористи.

Това стана ясно на среща в отдел "Пътна полиция" - СДВР между пътни полицаи и представители на столични мотоклубове, съобщи news.bg. Срещата бе по повод предстоящото на 21 октомври закриване на мотосезона, провел се под мотото "Не на агресията на пътя".

Като причини за намалелите пътнотранспортни произшествия с мотористи от полицията изтъкват общите усилия за промяна в културата на шофиране, призивите за толерантно поведение на пътя и предприетите мерки за контрол по Закона за движение по пътищата.

Освен общия брои на ПТП с мотористи, данните сочат, че през изминалите месеци броят на ранените и загинали при катастрофи с мотори също е намалял.

През тази година до 15 октомври са регистрирани 102 пътни инцидента с мотористи, при които са загинали четирима водачи и един пешеходец, ранените са 103-ма, от тях 95 са управлявали мотоциклет. Статистиката сочи, че през 2016 г. произшествията са 118, с петима загинали мотористи, един пешеходец и ранени 124, от които 102-ма водачи на мотоциклети.

"Всички участници в движението да спазват правилата и да бъдат толерантни един към друг", напомни Комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция"- СДВР.

За взаимно уважение на пътя, дисциплина и самоконтрол, пък апелира президента на столичен мотоклуб "Джентълмен" Иван Саздов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини