Пловдивски маестро свири с Камерния оркестър в Дните на Недялка Симеонова

    Пловдивският маестро Мичо Димитров ще свири с Камерния оркестър при община Хасково в заключителния концерт от 42-рите Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова”.

    Цели 30 г. Мичо Димитров е бил конертмайстор на холандското радио и от скоро е в родния си град Пловдив, където е концертмайстор на симфоничния оркестър на Държавната опера. Той е и преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство.

    Днес концертмайсторът проведе репетиция заедно с хасковския оркестър. Това не му е първа изява на хасковска сцена. „В миналото съм участвал може би 15 пъти в Дните на Недялка Симеонова”, сподели цигуларят. Той поясни, че ще излезе на хасковска сцена след около 30 г. „Много ми е приятно, свиря с един прекрасен оркестър, на един изключителен диригент”, каза още пловдивчанинът. Той поясни обаче, че е наполовина хасковлия, тъй като майка му е от областния град.

    Програмата за утрешния концерт е изключително внимателно подбрана – само Моцарт. Маестро Димитров ще изпълни и една единствена пиеса „Севдана”, която е посветена на Недялка Симеонова от Георги Златев - Черкин, каза диригентът на Камерния оркестър Цанислав Петков. Той допълни, че без пиесата тези музикални дни не могат да минат. Петков сподели и радостта си от приетата покана от маестро Димитров. „Голяма радост е за нас, че прие тази покана да свири с нашия състав, защото това за нас е голяма рядкост такива цигулари да са ни солисти и да работим с такива музиканти. Това е невероятно удоволствие.”, каза Цанислав Петков.

    Концертът утре започва в 19 часа в театър „Иван Димов”. Входът е свободен.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини