Оранжев код за порои днес в Хасково, вятър и студ

Дъждът, който заваля снощи в Хасково и с кратки прекъсвания продължи през цялата нощ, ще се излива и днес. Температурите ще се понижават. Такава е прогнозата за времето за днес. За 16 области, сред които и Хасково, е обявен оранжев код за обилни валежи. Той е в сила за областите Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Ловеч, Габрово, Търговище, Шумен, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян.

В останалата част от страната е обявен жълт код. Очаква се в западните райони на страната дъждовете временно да отслабнат.

Ще има слаб до умерен вятър. Очаква се той да бъде по-силен в областите Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали, Враца, Варна, Добрич, Силистра.

На изток той постепенно ще се усилва и ще промени посоката си - първоначално от северозапад, а след това от североизток.

Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса. Минималните са в рамките на 8-15 градуса.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мо
    Мотко
    3 -6
    08:59, 24 окт 2017
    Малко дъждец и шахтите пак запушени.А бай Добри пак нищо не знаел,не било в неговата компетентност,но щял да помисли.
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    5 -2
    09:30, 24 окт 2017
    Шахтите винаги се пълнят.Преди 3г. всички сгради около реката се наводниха.Няма как кметът да свърши всичко грешно от много години насам.
Последни новини