Таралежи и охлюви превърнаха забавачка в есенна гора

    Красива изложба на есенна тематика подредиха децата в сграда „Незабравка“ към детска градина „Зорница“ в Хасково. В творбите си малчуганите са използвали предимно природни материали - листа, клонки, шишарки, кестени, жълъди, плодове, зеленчуци. С подръчните средства, с помощта на учители и родители, те са изработили много и най-разнообразни животни, пейзажи, картини. Сред оригиналните творения са таралеж и охлюви от пластилин и динени семки, таралеж от круша, грозде и клечки за зъби, както и цяла гора с дървета и горски обитатели.

    Творбите са подредени във фоайето на първия етаж на забавачката, където могат да се уловят неповторимите багри и аромат на есента. Така малчуганите се научиха как от природни материали могат да се сътвори нещо оригинално.

    Сред първите посетители на изложбата бяха възпитаниците на 3 „Б“ група „Мечо Пух“, водени от Краля на вампирите и вещиците, както и от учителката им Дияна Костова. Малчуганите пристигнаха с приповдигнато настроение, облечени в атрактивни костюми, с което припомниха за днешния празник Хелоуин.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Га
      Галя
      25 -4
      12:12, 31 окт 2017
      Научете децата на българските празници и традиции.Престанете с тези глупости вещици и вампири.Краля на вампирите .....що за глупости.После ще се будели вечер и плачели.Ми то съзнанието на човек пресъздава видяното от деня.Не втълпявайте на децата ни разни простотии.
      • Ма
        Майка
        2 -10
        18:08, 31 окт 2017
        Вие не сте наред , какво лошо има,децата трябва да... Виж коментара
    • 2
      As
      asko
      7 -15
      12:50, 31 окт 2017
      Госпожо "Галя", вижте физиономиите на децата и тог... Виж коментара
      • Га
        Галя
        15 -2
        13:43, 31 окт 2017
        Няма как да знаете в кое време съм тъй като не сте наясно с възрастта ми.Така е прави сте че трябва да подкрепяме децата в техния избор,но смятам че като родители можем поне да ги насочваме кое е правилно и кое не е.Детето ми е на 6 години и играе лятото босо,прави си кални къщички,тича безгрижно кара колело и ме пита що другите деца са седнали на пейката с телефоните и никой не става да играе.Може би от прекалена подкрепа -не винаги да сме модерни и в крак с технологиите е полезно за децата ни .По вашата логика следвайки предаванията с разни откачени Випове и индийски сериали,аз трябва да подкрепя детето си да се облече като малката булка да си сложи точка на челото и даа празнува техните индийски празници ..
      • As
        asko
        9 -2
        14:07, 31 окт 2017
        Г-жо "Галя", относно възрастта, сигурно сте на годините на моите деца, но това няма нищо общо с мисленето. Разбира се децата трябва да играят и сигурно не само Вашето дете кара колело. Детето прави това, което се прави в дома, Ако семейството гледа ВИП ... и то гледа, ако семейството слуша чалга и то в градината ще пее чалга и т.н. Обаче децата развиват своята фантазия в игри и тази не е по-различна. Съвет от един на годините на Вашия баща: Не забранявайте, а се опитайте да разберете детето и го насочвайте.
    • 3
      Ва
      Ваня
      5 -10
      13:01, 31 окт 2017
      И кой каза, че не учим децата на български празниц... Виж коментара
      • Пъ
        Пълни глупости
        7 -3
        13:37, 31 окт 2017
        Да, а на следващия Хелуин, като колуминация на прзаника, можете да призовете и сатаната. Вчера гледах по телевизията и такова....
    • 4
      Лю
      Любимчански
      6 -2
      13:25, 31 окт 2017
      Ваня ти със широки гърди ли си? Точно така както е тръгнало от телефоните и нета ще си учат уроците дечицата а даскалите ще им помагат да стават вещици и вампири.
    • 5
      Пъ
      Пълни глупости
      13 -4
      13:34, 31 окт 2017
      Да си издокараш детето като вампир!!!? Що не като Джак Изкормвача, ще му дадете гумен касапски нож, с който да се прави че вади червата на момиченцата от забавачката, а тях можете да издокарате като лондонски проститутки от 18 век. Другите момченца може да са като Чикатило или Чарли Менсън, че то и без друго тая образователна система взе да прилича на секта....
    • 6
      Ке
      КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
      7 -2
      14:09, 31 окт 2017
      Хелуин =
      - нашата православната - неделя на вси светии - празнува се винаги първата неделя след петдесетница - тая година беше на 11 юни
      - или за "баш православните " - неделя на вси светии български - празнува се винаги втората седмица след петдесетница - тая година беше на 18 юни
      ....
      Погледнете си църковния каленар безбожници :))
    • 7
      Ва
      Ваня
      5 -1
      14:56, 31 окт 2017
      Защо не, във Финландия отдавна децата дори в клас учат от таблетите, математиката им е игра на бинго, историята им не е само имена и дати, а в образованието е и това да се научиш как да си попълниш данъчната декларация. И не случайно образователната им система е една от най-добрите, и нацията им е от най-образованите, а нашите деца са на челните места по неграмотност. Защото всичко е "сухо" и случно. Защото няма желание за развитие. Защото е срамно да изкопираш нещо от друга нация, което наистина работи. Това те прави предател.
    • 8
      Ва
      Ваня
      5 -5
      15:03, 31 окт 2017
      По малко стряскащи ли са нашите обичаи като Тричане или целене на девойки с огнени стрели? А кукерите, които те налагат яко с пръчки за здраве? Ама нашето си е най-хубаво, другите за нищо не стават.
      • Пъ
        Пълни глупости
        12 -2
        15:38, 31 окт 2017
        Кукерството е древен езически обичай, който не се изпълнява от всеки. При него мъже обличат страшни костюми за да изгонят злите духове и болестите. Никой не е целил девойките със стрели, стрелите се хвърлят от ергените в двора на къщата, а после всяка мома си събира стрелите и по тях разбира колко кандидати има за нея. Това няма нищо общо със злокобната идея да си издокараш детето като вампир. Какво е вампира? В западноевропейския вариант е човек, продал душата си на дявола, поради което е прокълнат в безсмъртие, обикаля нощем и се храни с човешка кръв и плът. По заповед на Сатаната върши и други мръсотии, като обладаване на девици или вампирясване на други хора. Освен ако не си сатанист, не знам защо ще си правиш детето на вампир....
    • 9
      Не
      Незапознат
      3 0
      19:25, 31 окт 2017
      Винаги ще се намери група от пуритани да мрънка и недоволства защо се чества еди кой си празник или обичай.Но в крайна сметка всеки според вижданията си постъпва.За тези от хора родната традиция е заплашена от влиянието на външен модел такава.
    • 10
      12
      123
      1 0
      05:18, 1 ное 2017
      Следващият празник, който ще празнуваме е ’’Денят на Благодарността’’. .. :D А след време може да празнуваме и 4-ти Юли...
      • Лу
        Луд и опасен
        0 0
        10:07, 1 ное 2017
        Ами нормално, едно време празнувахме Октомврйската революция и "Ден победой", сега ще празнуваме Св. Валентин и т.н. Ние от 1944г. не си празнуваме нашите празници....
    • 11
      Ми
      мислещ
      1 0
      10:33, 1 ное 2017
      До майка
      Не сме тесногръди, обясняваме на децата си за чужди празници, които имат смисъл, като Денят на благодарността например. Вие бихте ли ми казали какъв смисъл има хелоуин и на какво учи децата? Забавлението чрез олицетворяване на детето със зъл персонаж, плашене на другите и откровен рекет на какво го учи?
    Последни новини