Младежи със синдром на Даун представят пиесата "Звездна сцена" в РДТ

Изображение 1 от 4

    За първи път на смолянска сцена ще се играе спектакълът „ Звездна сцена“ с прякото участие на младежи със синдром на Даун .  На 14 ноември в Родопски драматичен театър „ Николай Хайтов“ публиката ще гледа актьорите-доброволци доброволци от Македония, Турция и Гърция и заедно с български участници, които работят по проект „Звездна сцена" по програма Еразъм +.

    Една от целите на спектакъла е да покаже, че хората със синдром на Даун са като всички останали и могат да правят всичко, и то добре.

    За Спектакъла младежите се готвят почти две седмици, репетират под наставленията на Фотис Кариотис - режисьор от Гърция, специално пристигнал за да ги научи на актьорско майсторство .

    Доброволците заедно с техните родители правят дискусии, лекции, срещи и презентации на теми свързани с интеграция на младежите с увреждания в обществения живот и борба с негативните предразсъдъци и дискриминация към тях. В творческите ателиета пък са изработени сувенири заедно с родителите им. Те също ще бъдат изложени по време на на Спектакъла . Всички работят активно и се готвят за провеждането на Спектакъла. Сдружението „ Криле от светлина“, защитило проекта и организизатор на Спектакъла благодари за съдействието на Община Смолян и РДТ, които безвъзмездно осигуряват театралната база.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини