Главчев спря микрофона на Корнелия Нинова и я изхвърли от залата

Смирено и възпитано опозицията вика премиера Бойко Борисов в парламента да обясни кои са наркотрафикантите в парламента.

Социалистът Драгомир Стойнев настоя министър-председателят да обясни своите думи от преди няколко дни. И без това рейтингът на парламента бил нисък, по думите на червения депутат и било редно Борисов да дойде и да посочи престъпниците в законодателния орган.

Мисля, че той може да се отзове, когато опозицията го вика смирено и възпитано, аргументира се Стойнев.

Припомняме, още вчера лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви искането на БСП премиерът да назове наркотрафикантите и купувачите на гласове в Народното събрание.

Възразяваме срещу недопустимото искане, което беше направено току що, реагира Данаил Кирилов. По думите на гербера лидерът му се позовавал на медийни публикации и данни на МВР и прокуратурата.

Данаил Кирилов прочете от парламентарната трибуна данните за Манол Генов и за акцията срещу брата на Илия Стоилов от БСП.

След като предложението на БСП за изслушване на Бойко Борисов не спечели мнозинството в зала, депутатът Георги Свиленски поиска прегласуване. Искам да зная кой се занимава с наркотрафик, настоя червеният депутат.

И неговият опит да чуе обясненията на премиера претърпя крах.
Не позволявайте от тази трибуна да се издават присъди, ядоса се червеният Филип Попов, цитирайки изказването на Данаил Кирилов с посочените примери от него по-рано. Според социалиста и Бойко Борисов издавал присъди от медиите.

Разбирате ли какво правите, нямате ли достойнство, скочи и лидерът на БСП Корнелия Нинова с декларация за изказването на Бойко Борисов. Соцводачът призова да не се издават присъди предварително. Това е тотално нарушаване на правовата държава, категорична бе Нинова. Тя заяви и че Бойко Борисов рушал институциите.

Това обвинение ядоса председателят на парламента Димитър Главчев и той прекъсна изказването на Нинова. Нещо повече - изгони я от заседанието, като дори поиска намесата на квесторите, които да осигурят реда в парламентарна зала.

Оставка, оставка, скандираха червените депутати.

На какво основание ме отстранявате, попита няколко пъти Нинова, което накара Главчев да й прочете текстовете от парламентарния правилник. Така Корнелия Нинова се оказа отстранена за едно заседание.
Антон Кутев пък, който скочи в защита на лидерката си, бе още по-сурово наказан и Главчев го отстрани за две заседания.

А за оставката, която му поиска левицата, председателят на НС обясни, че имало съответен ред за това.

Седнете си на местата, не сте на пленум на БСП, госпожо Нинова напуснете залата, настоя Главчев. Тя обаче отказа.

Председателят на парламента даде десет минути почивка, докато соцводачът не излезе от зала. Той свика и извънреден председателски съвет по време на почивката.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини