Читател сигнализира за сеч на дървета в село Скобелево

    Сигнал за сеч на дървета в димитровградското село Скобелево попаде наш читател, който ни изпрати и снимки. Мъжът разказа, че преди дни са били отсечени поне 7 черници, намиращи се на ул."Антон Иванов" в селото. "Грижил съм се 27 години за тези дървета, косил съм и тревата по улицата много пъти", разказва подателят на сигнала.

    По думите му, това са сторили лица от ромски произход, а за случката е знаел и кмета на Скобелево Емил Маринов.  Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Маринов обясни, че става дума за кастрене на дърветата, които се намират на общински терен.

    "Дърветата са кастрени до короните, проблем няма, защото те отново ще поникнат. Шеста година сам се грижа за тази дейност в селото. Вече се подготвяме за зимното почистване, а короните пречат на техниката", поясни кметът на Скобелево.

    Свързахме се и с главният еколог на Община Димитровград Пламен Митков. След като се запозна със случая и разгледа предоставените снимки, той коментира, че дърветата наистина се намират на общински терен и не са частна собственост. Следователно ангажимент за тях няма лицето, подало сигнала, поясни Митков.

    Допълни, че право на кмета на селото е да извършва кастрене по своя преценка. Специалистът не отрече, че на снимките част от дърветата не излеждат добре и въпросното кастрене не е извършено както трябва.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Mi
      MIKO
      5 0
      17:31, 16 ное 2017
      Аз, не виждам да е кастрено. То си е отсечено !!! Къде е дървесината ??? Защо са отсечени, а не кастрени ???
      Това са въпросите !!!
    • 2
      Ад
      Админ
      0 0
      19:42, 10 ное 2020
      Това си е нормално за селото Кмета стана и горски продава дърва
    Последни новини