Строителни работници отново блокираха движението, хората имат да вземат средно по 8 заплати

    Прокуратурата разследва сделката, с която строителният предприемач Юлиян Инджов придобива от банката активите на фалиралата „Виастрой инженеринг“

    20-тина души бивши работници на фирмата „Виастрой инженеринг“ днес около 13 часа отново затвориха пътя в района на хотел „Соколица“ и блокираха движението за около час.

    Поредната блокада е в знак на протест, че те не са си получили заплати, трупани с години. Хората са бивши работници на обявената в несъстоятелност от тази година пътна фирма, чиито задължения и активи са изкупени от банката от строителния предприемач Юлиян Инджов. Близо 200 души имат да получават средно по 6-8 заплати за положен труд, когато фирмата е извършвала ремонт на участък от пътя Асеновград- Смолян. По-късно обаче тя фалира и банката продава заложените машини и други активи на Юлиян Инджов. Тогава Инджов им дал „мъжка дума“, че всичко ще им се плати от него, но да се довърши обекта.

    Дори поседните заплати преди изпадането на фирмата в несъстоятелност не са платени, като повечето служители имат изпълнителни листове за тези суми и те са им дължими от 2015г.

    Хората работили, защото повярвали на „мъжката дума“, която Инджов им дал – припомня Георги Узунов, който бил началник на Производствено-техническия отдел. Той самият има да получава 12 хил.лв., а колегата му от Чепеларе Антон Станков, който е бил технически ръководител имал 8 хиляди лв.

    Бившите работници са категорични, че парите са изработени и те са излъгани, затова няма да спрат да пнапомнят за проблема и всеки месец ще блокират пътя в Смолян. След старта на българското европредседателство хората смятат да излязат и на жълтите павета.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини