С 9 медала завършиха смолянските бойци в битка с шампиони от световния подиум

Изображение 1 от 5

    От общо 15 състезатели от Спортен клуб „Будока-България“ , бойците завоюваха 9 медала. Изключително силно представяне на смолянските момичета и момчета с 3 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала, на фестивала на бойни изкуства за купата „Св.Архангел Михаил“. За първи път в Смолян се провежда състезание по бойни изкуства от подобен мащаб, а в изключително силната битка за медали участваха повече от 300 състезателя от над 30 клуба от цялата страна.

    На първо място на стълбичката се наредиха Доника Георгиева, Вероника Гълъбова и Калоян Дарджиков. Сребърни медали грабнаха Димитър Димитров, Таня Ковачева, Яница Кичукова, Мартин Богутев, Мая Чиндева и Константин Крачев. Бронзови медали се присъдиха на Николай Анчев, Красимир Киров, Мартин Топчиев и Йоан – Асен Тодоров. За поредна година в състезанието се включиха и състезатели от групата по бойни изкуства при ЦПЛР ОДК – Смолян, които защитиха общо един златен и четири сребърни медала в една от най атрактивните дисциплини, джу – джицу файтинг.

    В дните на фистивала през уикенда, Смолян се превърна в арена на най – силните състезатели по карате, джу – джицу, специална самозащита и дуо – система. Сред състезателите в дисциплината джу – джицу файтинг участва и настоящия световен шампион по джудо Радослав Марков, който демонстрира невероятна кондиция и форма, като съответно заслужи златния медал. Състезанието е включено в годишните спортни календари на Българска джу – джицу федерация и Българска карате федерация и ще се обособи като традиционно, утвърждавайки се като най – силния турнир в България.

    СмолянБГвести.нет
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини