Пострадалият от токов удар сменял бушон, Охрана на труда разследва причините

Пострадалият днес от токов удар работник на ЕВН е освободен за домашно лечение, след като е бил прегледан от хирург и офталмолог, а обгарянията му са обработени. Инцидентът е станал тази сутрин по време на работа, докато младия работник сменял бушон, разказал на лекарите пострадалият.

Станалото късо съединение предизвиква волтова дъга, която го блъска и предизвиква обгаряния по лицето и ръцете

Работникът е постъпил в Спешно отделение около 9.20 ч на 23 ноември с запазени жизнени финкцуии, сериозно стресиран от преживяното. Прегледът от хирург констатирал I степен изгаряния и зачервяване по ръцете и лицето. Пострадалият отказва да остане в хирургично отделение за наблюдение и напуска болницата, уточниха още от МБАЛ Смолян.

За щастие работникът се размина без сериозни травми, но според специалисти със сигурност има нарушение на правилата за работа, за да се стигне до инцидента с токов удар. „Изпратеният веднага на място екип на Инспекцията по труда в Смолян екип продължава оглед и проверка на фактите и документите“, заяви за СмолянБГвести.нет шефът на Инспекцията Емилия Даракчиева.

До момента е ясно, че няма нарушаване на трудовото законодателство и работникът е с трудов договор и осигуряване в ЕВН. Тепърва ще стане ясно обаче дали са спазени условията за безопасност на работното място и какви са причините за случая, допълни Даракчиева.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини