Древен Китай, египетските пирамиди, митове и чудовища по VIASAT HISTORY

През декември по VIASAT HISTORY:

Записките на младия доктор - Сезони 1 и 2
От неделя, 3 декември, в 22:00
Миналото ти винаги ще те застигне. Понякога това се отнася и за бъдещето. Джон Хам и Даниъл Радклиф участват в поредицата, вдъхновена от произведенията на руския писател Михаил Булгаков.

Първата поредица следва възрастния лекар, д-р Владимир Бомгард, който си спомня времето, в което като млад лекар е работел в местна болница в малкото руско село Муриево по време на Октомврийската революция. Във втората поредица от комедийната драма, вече е 1918 г. и Русия е в разгара на гражданска война. Откриваме младия доктор да се бори със завладяла го пристрастеност към морфин. Под критичния поглед на по-възрастното си "аз", младият доктор трудно понася живота в болницата и усилията на медицинския си екип, гражданската война и разсейващото присъствие на красивата млада аристократка Наташа. С блестящи изпълнения на подбрания екип, "Записките на младия доктор" предлага уникален и динамичен поглед към произведенията на Булгаков.

Тайните на китайските колесници
Петък, 1 декември, в 22:45
В продължение на повече от хиляда години, колесниците громолят по бойните полета на Китай, обединяват нацията и заемат централно място във военното дело значително по-дълго време от всичко останало на Земята. В документалната поредица екип от експерти открива как китайците са усъвършенствали високоуважаваното оръжие на древния свят. В специален експеримент екип от китайски и западни експерти се събират, за да разкрият тайните на успеха на древните китайски колесници във време, в което статутът и властта са зависели от броя на притежаваните колесници.

С помощта на археологически доказателства от Хубей, Дзянсу и други екипът реконструира и тества прецизно направени репродукции на античната китайска бойна колесница, за да провери как развитието в техния дизайн е подобрило възможностите за употребата им като оръжие. Колесницата е била върховен символ на успех и отстава най-великата машина чудо на Древен Китай. Не пропускайте документалната поредица!

Тайните на Забранения град в Китай
Неделя, 24 декември, в 21:00
Управлението на император Мин Юнлъ е един от най-невероятните периоди в дългата история на Китай и построяването на Забранения град е неговото най-велико постижение. От изграждането на двореца до момента на смъртта му, Китай е по-отворен за нови идеи, култури и обичаи.

Но макар и гостоприемен за богатствата на света, дворецът е забранен за собствения си народ. Зад стените десетки хиляди, включително и самият император, живеят буквално като затворници. "Тайните на Забранения град в Китай" разказва историята на създаването на най-необикновения дворец в света, на историческия фон на този забележителен момент в китайската история.

Тайните на египетските пирамиди
От понеделник, 25 декември, в 21:00
Как точно са били построени великите пирамиди в Египет е озадачавало археолозите от векове. Невероятните нови открития, представени в поредицата, най-после помагат да бъдат разгадани най-големите тайни на гигантския паметник, построен като гроб на фараона Куфи, за да го пренесе в задгробния му живот. Какво е представлявало построяването на най-високия градеж в света в продължение на хилядолетия? Какво е коствало на хората да го издигнат?

Митове и чудовища
От четвъртък, 14 декември, в 19:25
Сезон: 1
"Митове и чудовища" отвежда зрителите на пътешествие сред митичните пейзажи на Европа, разкривайки произхода на най-известните легенди, възникнали на територията на континента и изследвайки защо са оцелели толкова дълго. Във всеки епизод са представени тематично свързани митове от цяла Европа. Учените от британските университети обясняват историята зад митовете и легендите и скритото им значение.

Четири мита се свързват в една обща история, преплетена във всеки епизод. Разказан от водещия Николас Дей, митът възкръсва, благодарение на фантастичната анимация, създадена специално за тази поредица. Всеки епизод разкрива странния произход на познатите истории и универсалните мотиви, които движат поведението дори на най-причудливите митове и чудовища.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини