Гърция обяви търг за строителството на пътя до българската граница през Рудозем

Вчера 27.11.2017 г. гръцката пътна агенция „Егнатия Одос“ обяви търга за строителството на пътя от българо-гръцката граница до гръцкото село Димарио. Срокът за подаване на офертите е до 11.01.2018 г., а след това в най-крастик срокове би трябвало да се подпише договор за строителството. Ако процедурите минат експедитивно и без протакане ще могат да се спазят сроковете за изпълнение на големия проект за свързване на България и Гърция с още един граничен пункт-този през Рудозем, за който страната ни е готова от години.

„С тази стъпка се приближаваме до осъществяването на дългогодишната ни мечта за отваряне на границата и реализация на проекта за ГКПП „Рудозем -Ксанти", каза областният управител на Смолян Недялко Славов.
Той благодари на гръцките партньори от „Егнатия Одос, на префекта на Източна Македония и Тракия Христос Метиос, на представителите на Техническия секретариат на програмата Гърция-България 2014-2020, на Управляващите органи и министерства от българска и гръцка страна, както и на екипа на Агенция Пътна инфраструктура, с които се изпълнява този важен за страната и региона проект.

СмолянБГвести.нет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини