"Бунт"-арите от младежката банда в Смолян: Благодарим на Общината, отново имаме зала за репетиции

Младежката банда „Бунт“, за която „СмолянБГвести“ ви разказа преди време, вече отново има къде да свири. „След 2 месечна борба мога да кажа, че си върнахме репетиционната в Младежкия дом. Искам да благодаря на секретаря Момчил Николов, че направи всичко възможно, ние да просъществуваме като група“, каза Тодор Пеевски, който е барабанист на групата.

Момчетата останаха без зала за репетиции, когато проектът за подкрепа на младежки дейности приключи и те трябваше да се явяват на търг, за да наемат помещение в Младежкия дом. Това беше непосилно за момчетата не само защото само двама то тях работят. Обиколките по читалищата в града и множеството срещи също не дадоха резултат заради липсата на свободни зали и подходящи за музикална техника и инструменти.

След среща със секретаря в понеделник/б.а.27 ноември 2017г/ въпросът е решен и групата получава достъп до зала за репетиции в три дни от седмицата. Ще се направи график и от днес отново можем да свирим, обясни Тодор, който призова хората да са по-добри и отворени един към друг.
„Хора, бъдете по-добри! Не се хапете един друг! Това може да не е чак такава победа за вас, но за нас е огромен скок! Дава ни надежда, че можем да се развиваме, че можем да свирим и да творим, че можем да се забавляваме! Да покажем, че младите не сме си тръгнали от града!“, призова младежът и благодари на всички, които са им помогнали да намерят зала за репетиции.

За всички, които искат да научат малко повече за момчетата от "Бунт" ето линк от статията след нашата първа среща с тях: http://www.haskovo.net/news/438833/Mladezhka-rok-banda-ot-Smolyan-tarsi-zala--za-da-sviri--nadyava-se-na-pomosth-ot-Obsthinata-

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини