Загадките на Библията, Титаник и още през декември по NG

Премиерите през декември по National Geographic

Даян Фоси: Тайни в мъглата (3x60)
От 7 декември @ 21:55
Премиера през декември
Даян Фоси е легендарна фигура в движението за опазване на дивата природа, нейна е заслугата за спасяването на планинската горила от изчезване. Но през дългите години на работа тя се сдобива и с много врагове. Ето защо, след бруталното ѝ убийство, списъкът от заподозрени за извършването му е дълъг. 30 години по-късно животът и смъртта ѝ са все още обвити в мистерия, а през цялото това време един човек носи тежкия товар на неправдата.

Изследовател: Тайните на Божи гроб 
Неделя 24 декември @ 21:55
Премиера през декември
В този специален 60-минутен епизод на National Geographic Explorer, следваме водещи световни експерти в стремежа да разгадаем тайните на Божи гроб. Най-интересната част на епизода е опитът на екип от водещи учени да възстанови гробницата, използвайки най-новите научни техники. Научните тестове показват, че останките от гробниците датират от IV-ти век - откритие, което би могло да промени коренно това, което знаем за Божи гроб.

 

Загадките на Библията 
Неделя 24 декември @ 22:55
Премиера през декември
Библията и разбирането за нейното пророческо слово са дискутирани, оспорвани и поставяни под въпрос от хиляди години. Дори в съвременни времена остават загадките на Библията. Защо историята на Каин и Авел е толкова могъща и каква е тъмната мистерия около нея? Има ли научен начин, който може да потвърди разказите за Ной и ковчега или това ще остане просто мит? Как Давид и впоследствие неговият син Соломон успяват да надигнат цяла нация? Уважавани археолози, учени, които изследват Библията, историци и други се събират, за да изследват тези загадки и да търсят техните толкова неуловими отговори.

Титаник: 20 години по-късно с Джеймс Камерън 
Неделя 16 декември @ 21:55
Премиера през декември
Джеймс Камерън създаде „Титаник: 20 години по-късно“, обещавайки да съживи историята и заявявайки, че дължи истината на всички онези, загубили живота си през 1912 г. Сега, в този едночасов специален епизод, Камерън събира експерти, за да отворят отново делото, задавайки въпроса: „Правилно ли постъпихме?“ Позовавайки се на 33 гмуркания в останките и години криминалистичен анализ, той изследва митовете и мистериите около „Титаник“ и прави тестове, надявайки се да намери отговори на въпроси, които го притесняват от десетилетия насам.

Съдбоносният пожар на Титаник (Titanic's Fatal Fire) (1x60)
Събота 16 декември @ 22:55
Премиера през декември
Това е най-големият кораб строен досега. Определян като невъзможен да потъне, „Титаник“ изчезва от повърхността по време на първото си плаване, отнемайки живота на 1500 души, шокирайки целия свят и поставяйки началото на дебати, които не са приключили и до днес. Защо и кога „Титаник“ получава редица предупреждения за айсберги по пътя? Дали капитанът е плавал на пълни обороти към тях без да промени посоката си? Два часа след сблъсъка „Титаник“ се движи безопасно по водата преди да поддаде необяснимо и да отнеме стотици животи. Каква е била причината за толкова внезапното потъване?

Разследващият журналист и експерт по темата „Титаник“ Синан Молони за пръв път разкрива истинската история. Ексклузивното телевизионно предаване „Съдбоносният пожар на Титаник“ използва нова спираща дъха графична техника, за да съживи в цветна картина открити наскоро снимки от първото плаване на „Титаник“. Редките фотографии са впечатляваща находка сами по себе си, но с тях е заровена и една интригуваща улика - досега незабелязано петно върху корпуса - улика, която изпраща Синан Молони на ново разследване около вековната мистерия за потъването на кораба. Позоваващ се на новостите в науката, на съвременни експерти и пренебрегвани свидетелски показания, Синан открива, че зад тъмното петно в котелното помещение на кораба е бушувал пожар, който в крайна сметка е бил виновен за най-спорната трагедия в мореплавателната история.

Шокиращ факт е, че собствениците на „Титаник“ са знаели за пожара преди отплаването и нарочно са го запазили в тайна от пътниците. Модерен научен анализ обяснява, че огънят е бил виновен за решението на капитан Смит да мине през заледеното поле на максимална скорост. Пожарът обяснява и катастрофалния провал, който кара „непотъващия“ „Титаник“ неочаквано да поддаде, отнемайки живота на 1500 пътници. В горчив послепис Синан разкрива, че според него в зараждането на катастрофата директорът на корабоплавателната компания „Уайт Стар“ Джей Брус Исмай е направил всичко по силите си, за да предотврати излизането на истинската история наяве.

Теория на глупостта: Инженерство (Science of Stupid Engineering) (2x30)
Сряда 6 декември @ 21:55
Премиера през декември
Далас Кембъл размишлява над най-впечатляващите инженерни подвизи в света. Той ще разучава гайките и болтовете, използвани за строителството на сградите и машините, които изграждат съвременния ни свят, преди да насочи вниманието си към експлозиите на ентусиазирани, но неквалифицирани инженери от цял ​​свят, за да демонстрира последствията от погрешните решения.

 

Арестувани зад граница (компилации) (Banged Up Abroad Compilations) (6x60)
Понеделник 4 декември от 22:55
Премиера през декември
Хора, които са се озовали в затвора, докато са били в чужбина, разказват ужасяващи истории за преживяното.

 

Дългият път към дома (The Long Road Home) (8x60)
От 5 ноември, неделя 21:55 (премиерен епизод от 2 часа)
Продължава през декември
Новодошлите членове на Първа кавалерийска дивизия трябва да започнат отчаяна спасителна мисия, когато едно от нейните подразделения е обсадено от вражески бунтовници в краен квартал на Багдад. Докато в САЩ CNN предават ексклузивно новините, животите на войниците и техните семейства се изпълват с хаос и несигурност.

 

Морски вълци: Северът срещу Юга (Wicked Tuna: North vs. South) (8x60) - Сезон 4  
От 27 ноември, понеделник 20:55
Премиера през ноември
Сезонът на червената риба тон е вече открит и това е нов шанс за безстрашния рибар от Северна Каролина да запази мястото си на върха в риболовния флот. Трикратният шампион Фишин Френзи се завръща с нов отбор, което го прави по-уязвим от всякога. Всеки капитан във флота има собствена стратегия, която да му помогне да открадне короната на Френзи. Бурното море, опасните метеорологични условия и конкуренцията във флота превръщат тазгодишната надпревара в една от най-тежките до момента. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини