Общинските съветници в Чепеларе заделят по 10% от възнагражденията си за инвалидите в Общината

  140 членове на Общинската  организация на инвалидите в Чепеларе се събраха в ресторанта на Гранд хотел в родопския град, за да отпразнуват Международния ден на хората с увреждания.

Празникът еподпомогнат финансово с 800 лв от Община Чепеларе, а гости бяха кметът Славка Чакърова, заместниците й, представители на  общински институции, гости от Смолян, Давидково и Раднево.

Празничната вечер бе открита от председателката на съюзната организация Милена Маркова-Хасанс, благодарност към всички 300 членове и Общината. Стана ясно, че всеки месец общинските съветници отделят от възнагражденията си 10 % за организацията на инвалидите. С техните средства напоследък са подпомогнати над 30  хора с увреждания.

Освен от общината, финансов аподкрепа за празника дадоха фирми и граждани-  „Амер Спортс  България“   с  500 лева,  от Горско стопанство в Хвойна с 200 лева, от Ружди Хасан с 200 лева, от сем. Шункови с плодове и др. почерпки, както и то много други дарители, на които бе изказана искрена благодарност.

Членовете на съюзната организация в община Чепеларе са 300, някои лежащо болни, а 20 са деца. За тези, които нямаха възможност да празнуват в ресторанта, бяха приготвени чанти с плодове и пакетирани продукти за хранене. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    Никола Маринов
    2 -3
    20:37, 4 дек 2017
    Госпожо кмет това 10% от заплатите всеки Не ви ли е срам Защо не почнете Вместо да си купувате дреха в дреха да дадете малко пари и на пенсионерите дайте си по 30% Защо се правите на разсеяни или какво токчетата ви струва повече от тяхната пенсия Нямате ли срама ако съм на Ваше място ще издам властта А за достойно излизане от властта вече е късно вие сте покварена и срам за българската политика.
    вие сте политически труп Не го ли разбрахте вече Чакърова Слезни от Влас докато е време след това и децата ти няма да може да платят парите за които ще бъдеш обсъдена. Нито Чепеларе те обича нито българския бизнес и това може да го предадеш и на твоя приятел Анимирчо.
    Докато ти си на Влас голяма фирма като Ромпетрол никога няма да изградим една структура и едно работно място в Чепеларе Чепеларе събуди се Ако искаш да имаш работни места

Още новини

Последни новини