Дружеството на художниците постави началото на празниците с изложба

Дружеството на художниците в Първомай откри своята поредна изложба и постави началото на коледно-новогодишните празници в общината. Малкото ателие на „Вапцаров“ 7 едва побра желаещите да видят новите творби.

Нетрадиционно събитието започна с разменени размисли по темата как творецът предава емоцията си и кой може да прецени достоверността на изобразеното  чувство. Тоска Запрянова като добър домакин поздрави гостите, дошли на събитието. Тя използва момента, за да обяви, че художниците са събрали и благотворително сумата 550 лв. за лечението на Валентина Тонева.

От името на читалищните дейци Иван Караславов поздрави художниците и им благодари за новото преживяване, с което идва празничното настроение. Той отбеляза и присъствието на нов творец – Магдалена Хубинова, която за пръв път се присъединява към компанията на Тоска Запрянова, Зорка Каразапрянова, Мирослава Панайотова, Милена Чолакова, Ивайло Налбантов, Иван Заимов, Иван Павлова, Иван Генов и Петър Кацаров. Като поздрав за всички творци.  Една от гостенките - Лиляна Димитрова, им подари стих с най-добри пожелания за следващата година.

Сред творбите има картини от различни жанрове – натюрморт, пейзаж, фигурална композиция, импресия, абстракция.

Представянето на първомайските художници е част от културния живот на градчето и дава възможност да се докоснем до емоционалността на авторите, да открием тяхното цветоусещане и ни учи на съзерцателност.

Изложените платна ще останат в галерията до края на годината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини