Делото „КТБ“ остана на стартовата линия

Съдът не даде ход на делото „КТБ“ на днешното първо разпоредително заседание. От пресслужбата на Специализираната прокуратура уточниха, че причината е кончината на единствения защитник на един от подсъдимите. Пред съда той е депозирал желанието си сам да организира защитата си, която в този процес е задължителна.

Наред с това, съдът докладва, че подсъдимият Цветан Василев е нередовно призован. На 20 ноември Министерство на правосъдието е уведомило Следствената национална служба, че молбата за правна помощ за връчването на съдебни книжа на обвиняемия Цветан Василев е изпратена. До момента по делото не е постъпил сигнал за получаването и изпълнението на молбата за правна помощ от Сърбия, където Василев се намира.

От държавното обвинение са правили опити за съкращаване на процедурата по уведомяването на Василев за разпоредителното заседание, защитниците му обаче не са се съгласили да приемат книжата, предназначени за подопечния им, въпреки законово уредената възможност за това.

В случай, че го бяха направили, процедурата по връчване и призоваване на обвиняемия щеше да бъде изпълнена, а разпоредителното заседание щеше да има ход, разясняват от прокуратурата.

 haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини