Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева

Жилищен блок в бургаския комплекс "Меден Рудник" протече, след саниране, за което са платени близо 3 млн. лева, алармираха потърпевши.

Сградата не е имала никакви проблеми преди ремонта, твърдят хората. Сега прясно санираният блок капе отвсякъде и при всеки дъжд апартаментите се наводняват.

"Живеем в някакъв ужас, най-много се наводняват жилищата на последния етаж, но и апартаментите под тях са с течове. Климатиците, които поставиха пък изгоряха - дали от влагата или от неправилно поставяне - никой не знае", оплакват се пред "Монитор" живущите в бл. 16.

Те са информирали за проблема общината и фирмата-изпълнител. До момента обаче от компанията не са предприели никакви действия, за да отстранят проблемите.

Течовете започнали още преди завършването на ремонта. Според хората от блока, причината е, че изпълнителят е свалил старата изолация на покрива и на нейно място поставил нова, която обаче се оказала крайно некачествена.

"От таваните на последния етаж шурти черна вода, която се просмуква по стените и по фугите стига и до долните етажи. Изолацията на места не е довършена - вижда се отдалеч. Потрошиха милиони левове, само за една фасада, а ни докараха страшни проблеми. Жилищата ни мухлясват и се рушат от течовете", недоволстват хората.

От община Бургас заявиха, че са запознати с проблема и са дали предписание на фирмата-изпълнител да се заеме с отстраняване на течовете в 20-дневен срок.

Ако дотогава компанията не изпълни задължението си, спорът ще бъде отнесен за решаване пред съда.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини