Радев наложи ново вето

Президентът Румен Радев ще наложи вето на антикорупционния закон. Държавният глава критикува депутатите за отхвърленото вчера вето върху мораториума за нови лекарства.

"Отхвърленото вето е цинично и отнема последната надежда. Управляващите са на път да изгубят човешкия си облик, те посегнаха на надеждата на хората. Аз се надявам и управляващите, и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните два дни. Те са на път да загубят своя човешки облик, защото българите някак си свикнахме да ни се отнемат всички неща, касаещи нашето достойно съществуване в течение на годините – и заплати, и пенсии, и социални права", заяви президентът.

"Вчера се посегна на последното – на надеждата. Това е, което ме притеснява и то нямаше да бъде толкова цинично и брутално, ако предния ден, на заседание на Министерския съвет, в рамките на около 40 минути на масата не се извадиха около 740 милиона лева и се хвърлиха и изчезнаха – по критерии и механизми, които са неясни. Да, обществено значими проекти. Да, основни пътища. Да, едни хора ще стават още по-богати, други хора ще стават още по-бедни и болни", подчерта още Радев.

На въпрос дали Конституционният съд може да реши проблема, президентът отговори: "Не мога да кажа. Това е въпрос към Конституционния съд. Там има достатъчно компетентни съдии, но за мен са нарушени основни права от Конституцията. И истински вярвам, че нашите конституционни съдии ще постъпят по съвест, а не под натиск".

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    2 0
    11:21, 17 дек 2017
    Доста политици помня,но за пръв път виждам политик на място.Не знам,може пък и една птичка да направи пролет !!!!!!
Последни новини