Близо 50 боксьори в Коледен турнир в Хасково

    Близо 50 боксьори от спортни клубове в страната се включиха в Коледен турнир за деца, юноши и девойки в Хасково. В надпреварата участваха състезатели от Хасково, Габрово, Сливен и Кърджали.

    Състезанието, провело се в залата на боксьорите на стадион „Хасково“, е организирано от местния клуб „Севдалин Василев“.

    Официално състезанието откри областният управител Станислав Дечев. В обръщението си към треньори и боксьори той заяви, че се надява този турнир да се превърне в традиционен, тъй като от много време не е имало подобни състезания тук. „Повече 25 години в Хасково не е организиран подобен спортен форум. И това прекъсване, няма защо да се заблуждаваме, изключително много се отрази върху спортния авторитет на Хасково.“, каза губернаторът. Той допълни, че боксовата школа тук има своите неоспорими традиции и шампиони, а градът ни все не успява да се наложи като домакин на престижни боксови състезания. Дечев допълни, че за целта трябва да се преодолеят спънките, с което ще се привлекат повече знакови имена в бокса.

    Станислав Дечев връчи специални плакети на европейската шампионка Горяна Стоева и на вицеевропейския шампион Емирджан Мехмед.

    През следващата година клуб „Севдалин Василев“ ще е домакин на републиканско първенство, а амбицията на треньора Людмил Димитров е догодина Коледният боксов турнир да се проведе в зала „Дружба“ пред по-голяма аудитория.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини