Стартира делото срещу неправоспособен шофьор, причинил смъртта на 19-годишно момиче

Днес в Окръжен съд – Пловдив започва делото срещу 32-годишният Тодор Тодоров, обвинен за смъртта на 19-годишната Янка Л. и нанесени 3 средни телесни повреди на нейния приятел.

19 – годишно момиче от Виница загина при челен сблъсък на завоя за Червения ямач по пътя Първомай - Виница на 10 юли 2014 година. Лекият автомобил “Фолксваген голф”, управляван от Тодоров се е движил с несъобразена скорост и поради загуба на контрол навлязъл в лентата за насрещно движение, където се сблъскал с автомобил “Опел”. Момичето пътувало заедно с приятеля си Н.А. на 25 г. от Първомай.

Тодор не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Преди години, докато живеел в Гърция, се е учил да управлява автомобил, но там също нямал издадена шофьорска книжка.

Водачът Н.А. видял идващата отсреща кола, управлявана от Тодор Т., направил маневра за екстрено спиране, както и отклоняване вляво, но последвал удар, който бил неизбежен.

Минути по-късно лекият автомобил "Фолксваген Голф", управляван от Тодор Т., се запалил.

Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта на 19-годишната Я.Л., която починала от остра кръвозагуба. Водачът на лекия автомобил "Опел Астра" получил наранявания - три средни телесни повреди, изразяващи се в контузия на гръдния кош, с отслабено и липсващо дишане в дясната белодробна основа, инфилтрация на белодробния паренхим в същата област, и излив на кръв  в дясната плеврална кухина, счупване на лявата лопатка, и счупване на тазовите кости в дясната половина на таза.

Според заключението на експертизата Тодор Т. е имал техническа възможност да избегне произшествието, ако се е движел в дясната за него лента.

Обвинителният акт срещу него е внесен на 16 юни тази година, а днес ще бъде и първото дело в Окръжен съд – Пловдив.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, приложени фотоалбуми и др.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини