Двадесет училища от областта се включиха в Коледния благотворителен базар, „Родопа” – Смолян със спектакъл

Изображение 1 от 5

    Двадесет училища от областта се включиха в Коледния благотворителен базар. Той се състоя във фоайето на театъра вчера. Имаше и маси на Обединен детски комплекс, Младежки център – Кърджали и Дружеството в подкрепа на Петя Костова. Те се отзоваха на призива на областния управител Никола Чанев да се включат в инициативата „Да подарим надежда за Коледа”. Тази година коледната кампания помага на Петя Костова /на 29 г./, която страда от болестта на Ходжкин и на Селен Исмаил /на 9 г./ с диагноза детска церебрална парализа. И двете се нуждаят от лечение и рехабилитация.

    Областният управител Никола Чанев посети базара и се спря пред всеки щанд, като направи много откупки без да подминава никого.

    Губернаторът присъства и на Благотворителния спектакъл „Невястата” на Фолклорен ансамбъл „Родопа” – Смолян, който бе представен на сцената на театъра. Билетите за спектакъла бяха предварително откупени от фирми. Входът за граждани бе безплатен, но те имаха възможност да направят дарения в подкрепа на кампанията.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини