Колко можеш да изпиеш без да се опозориш на дансинга

Експеримент установи максималното количество алкохол, при изпиването на което все още можете да изглеждате добре на дансинга. Изследването било извършено от журналисти на The Times, с участието на учени. Резултатите са публикувани на 20 декември..

В експеримента участвали 55 души. Те трябвало да играят Just Dance - танцова игра за XBox. Опитите били наблюдавани от професора по невропсихофармакология Дейвид Нат.

Участниците поучавали точки за правилното повторение на движенията. Отначало средният резултат не бил особено висок, около 4,4 хил. точки. С малко алкохол започнал да расте. Пикът в танцовите умвния на участниците бил регистриран след шестата чаша вино, което е около 1 бутилка.  След това резултатите се влошавали. Така експериментът показва, че оптималното количество алкохол за дансинга е бутилка вино, заключават авторите.

През юли друго изследване определи на каква възраст човек е твърде стар за партита в клуба. За британците краят на клубните вечери идва на 37, като половината от анкетираните предпочитали да си останат вкъщи, за да гледат телевизия... Сред другите причини купонджиите да се откажат от излизане били харченето на пари, нежеланието да се издокарат, усложненията с гледачка за децата и даже липсата на готовност да си повикат такси. Това са нещата, които отказват 37-годишните, но нежеланието да посещават нощни заведения всъщност настъпвало доста по-рано  - на 31 години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини