Искат постоянен арест за сериен изнасилвач. Преглед на печата

Проблеми. 

"Сега":

Българското външно министерство предупреждава за големи пътни проблеми в Гърция заради снега

Снежна буря удари централната и северната част на Гърция. Стотици шофьори останаха блокирани на главната магистрала Атина-Солун.

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че е затруднено движението на моторни превозни средства в окръзите Драма, Родопи, Флорина, Пелас и Арта в областта Западна Македония, както и част от областите Пелопонес, Тесалия и Ахарне.

Има затворени участъци и в райна на столицата в посока Неа Макри.

Заради лошото време са затворени пристанищата Рафина и Лаврио.

В българското посолство в Атина няма сигнали към момента за проблеми с наши сънародници заради лошото време.

Очакванията на меоролозите са за ново влошаване на времете по-късно в днешния ден.

Европредседателство. 

"Монитор":

Борисов: Вътрешните проблеми да се сложат на пауза за Европредседателството

Договорът за добросъседство и приятелство между България и Република Македония, който подписахме със Зоран Заев, е един от малкото случаи в историята, когато две балкански държави без посредник и външен натиск се договарят да решат своите проблеми. Това заяви по БНТ министър-председателят Бойко Борисов. "Мисля, че и македонският народ узря за Договора за добросъседство. Те се увериха, че ние се отнасяме към тях с най-топли чувства. Искаме те да са стабилни, да празнуваме заедно празниците и те да не бъдат повод за кавги. Ние бяхме храбри със Зоран Заев и заедно се поклонихме на паметниците на цар Самуил в София и на паметниците в Скопие. 

Престъпник. 

"24 Часа":

Прокуратурата иска постоянен арест за заловения сериен изнасилвач в Пловдив

Пловдивската районна прокуратура внася в съда искане за постоянен арест на серийния изнасилвач Владимир Петков.

Той беше заловен в петък късно вечерта по описание на жертвите и е задържан за 72 часа. Престъпленията според обвинението са извършени в условия на опасен рецидив.

32-годишният мъж е от Пазарджик, но от известно време живеел в Пловдив на квартира и работел във фирма за климатици. Наскоро се разделил с жената, от която имал и дете. Прокуратурата внася искането за за постоянното му задържане утре.

Екшън. 

"Сега":

23-годишен задигна камион и катастрофира след гонка

23-годишен мъж задигна камион и катастрофира при опит да избяга от преследващите го полицаи, съобщи Дарик радио. Кражбата е извършена в петък вечер във варненското село Старо Оряхово. Около 21 ч. пред магазин за хранителни стоки водач на "Мерцедес" оставил товарния автомобил с работещ двигател и ключ на контакта, докато разтовари. Младежът подкарал камиона и потеглил към Варна. Полицейски екип се опитал да го спре преди Аспарухов мост, но той не се подчинил и последвало преследване. На кръгово кръстовище на ул. "Девня" младият мъж загубил контрол над автомобила и се обърнал странично, като при инцидента не е пострадал.

Крадецът е от село Любен Каравелово и досега няма криминални регистрации. Арестуван е за денонощие, а случаят е предаден на прокуратурата.

Протест. 

"Монитор":

Десетки миньори протестираха в центъра на Кюстендил

Около 50 съкратени миньори от рудниците в Бобов дол излязоха на протест в центъра на Кюстендил. Недоволството на вече бившите работници е срещу обнародвани в Държавен вестник промени в правилата за пенсиониране. Според тях, те няма да могат да се пенсионират по-рано и ще трябва да чакат още 20 години. "Имам трудов стаж от близо 26 години, 45 години навърших през ноември. През месец май разчитах да се пенсионирам, а сега с този парадокс отивам на 60 години. До началото на следващия месец съм на борсата, след това оставам без пари, коментира един от протестиращите в центъра на Кюстендил.

При недоволните миньори пристигна и омбудсманът Мая Манолова, която пое ангажимент за решаването на казуса. "Проверих, нито на заседанията на бюджетната и на социалната комисии, нито в зала на първо и второ четене, някой от депутатите е коментирал това предложение.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини