Треньор №1: Боксът в Хасково се възражда, готвим световни шампиони

    След години застой хасковкият бокс отново е във възход. През 2017 г. състезателите на местния клуб „Севдалин Василев” пожънаха редица успехи. Четирима от състезателите бяха класирани в „топ 10” за Спортист на годината в Хасково. Това са Горяна Стоева, Емирджан Мехмед, Силвия Димова и Мария Крумова. Единият от наставниците им – Людмил Димитров беше избран за Треньор №1 на Хасково. Амбициите му са школата по бокс в областния град да се развива, да се провеждат повече домакински състезания, а възпитаниците му да завоюват и световни титли.

    Каква е равносметката за изминалата година и очакванията му за предстоящата, разказа той.

    - Преди дни бяхте избран за Треньор на годината на Хасково. Очаквахте ли този приз?

    - Бях приятно изненадан, но мисля, че го заслужих. Аз и колегите ми положихме много усилия през годината и състезателите ни постигнаха големи успехи. С много тренировки Горяна Стоева (категория 51 кг) стана европейска шампионка при девойките, а Емирджан Мехмед (категория 63 кг) е вицешампион на Европейското първенство за юноши. И двамата ни боксьори имат множество медали от държавните шампионати. Миналия ден беше последната ни тренировка, но на 3 януари 2018 г. подновяваме подготовката в стремеж за нови спортни успехи.

    - Тази година Горяна и Емирджан трябва да се готвят за големия ринг. Имат ли шанс за медали?

    - Имаме няколко месеца за подготовка и ще тренираме упорито. И при двамата целта е златен медал. Преди това обаче Емирджан ще участва в Републиканското първенство за юноши, което ще се проведе от 18 до 22 април догодина в зала „Дружба” в Хасково. През лятото ще участва на Световното по бокс за юноши. Горяна ще трябва да се готви още за Републиканския личен шампионат за девойки в Русе през март, следва Европейско в Италия през май и се надяваме да има възможност да участва и на Олимпиадата в Аржентина през август.

    - В Хасково от доста време не се е провеждал държавен шампионат по бокс?

    - Да така е. Състезанието вече е включено в календара на Българската федерация по бокс. Благодаря за подкрепата и на община Хасково, откъдето съдействаха и за провеждане на коледния турнир в боксовата зала на стадион „Хасково”.

    - Каква беше 2017 г. за вас и клуба по бокс „Севдалин Василев”?

    - Нашите състезатели постигнаха доста успехи и може да се каже, че боксът в Хасково се възражда. Има обаче какво още да се желае. 

    - Какви са очакванията ви за 2018-а?

    - На всички спортисти в Хасково и треньорите им желая здраве, късмет и много високи спортни успехи. На мен и на нашия клуб пожелавам световен и европейски шампион, защото състезателите ни имат реални шансове. Четите от девойките ни в клуба – Горяна Стоева, Самуела Давидова (57 кг), Мелиса Рамадан ( 60 кг) и Силвия Димова (+81 кг) ще уастват на Републиканско и очаквам да станат шампионки на България и да спечелят отборно купата. До момента име второ и трето място в отборното първенство.

    Интервю на Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Пу
      Пулев
      12 -16
      12:25, 31 дек 2017
      Да се гордееш с жени боксьорки е нещо смахнато. Виж коментара
      • Сп
        Спортист
        16 -3
        12:58, 31 дек 2017
        И защо е смотано? Само момчетата ли имат право да тренират бокс борба и т.н. Това че на теб не ти допада не означава че трябва да се отказват . Всеки си има глава на раменете и прави каквото си иска. Помисли си няколко пъти какво говориш и пишеш.
      • Ст
        Станка Златева
        9 -3
        13:05, 31 дек 2017
        Иначе броиш медалите спечелени на олимпиади и световни от България
      • Др
        Друг спортист
        2 0
        13:31, 1 яну 2018
        Отвориха клуб по Художествена гимнастика за мъже в Хасково!
        Ей това е днешният еманципиран спорт! Жените - бокс, борба и щанги а мъжете Художествена гимнастика, спортно ходене и синхронно плуване!
        И знаете ли кой ще е треньор на 2020год. - треньора по Худ. гимнастика за мъже!
        О Българио!!!!!!!!!!
    • 2
      Mo
      monster
      1 0
      20:29, 31 дек 2017
      Пишете ме и мене само ,че в тежка категория !!!!
    • 3
      Br
      Bravo
      1 0
      08:28, 1 яну 2018
      Браво!!! Спортът е най-чистата религия!!!!
    Последни новини