Apple: Всички iPhone, iPad и MAC са с уязвимостите "Meltdown" и "Spectre"

Наскоро откритите проблеми, свързани със сигурността, известни като "Meltdown" и "Spectre" се отнасят за всички съвременни процесори и засягат почти всички изчислителни устройства и операционни системи. Това се казва в съобщение на Apple до потребителите на нейните продукти.

"Всички Mac системи и iOS устройства са засегнати, но в момента няма известни експлойти, които да оказват влияние върху клиентите. Тъй като използването на много от тези уязвимости изисква на вашето Mac устройството или iOS да бъде заредено злонамерено приложение, препоръчваме да изтегляте софтуер само от надеждни източници, като App Store.

Apple вече пусна пачове за iOS 11.2, macOS 10.13.2 и tvOS 11.2, за защита срещу Meltdown.

Apple Watch не е засегнат от Meltdown.

През следващите дни планираме да пуснем пачове за Safari, за да се защитим срещу Spectre.

Продължаваме да разработваме и тестваме допълнителни пачове за тези проблеми и ще ги пуснем в предстоящите актуализации на iOS, macOS, tvOS и watchOS."

Потребителите на Mac от години настояват, че техните устройства и операционни системи са по-малко уязвими от компютрите и устройствата с друга операционна система - Widows, Linux, Android и т. н.

Основните дистрибуции пуснаха спешни пачове, като се очакват актуализации на операционните системи и браузърите. Всички специалисти препоръчват да се направят тези актуализации, когато излезат и да се инсталират приложения само от сигурен източник.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини