Поискаха половин милион за ремонт на стадион „Младост“

Изображение 1 от 4

    Да се заложат в бюджета за 2018 година 500 000 лева за ремонт на стадион „Младост“ в Хасково поиска шефката на Спортното училище Силвия Тенчева. Тя направи изказването си по време на общественото обсъждане на бюджета на общината в зала „Хасково“, който за първи път предизвика интерес и залата бе почти пълна. Присъстваха и много общински съветници, но имаше и граждани, представители на спортни клубове и културни институции. Проектът за бюджет бе представен от заместник-кметът Велин Балкански.

    Освен за ремонт на стадиона, Тенчева поиска да се извърши ремонт и в съблекалните на Спортното. Тя подчерта, че училището е общинска собственост.

    Директорът на театъра Стелиан Николов пък поиска да знае защо годишната субсидия на културната институция е намалена с 13 000 лева.

    Ремонт на занемарени обекти по селата, изграждане на канализация на някои улици в квартал Хисаря, сондаж за питейна вода в с. Мандра, за облагородяване на двора на помощното училище „Петър Берон“ и закупуване на микробус за децата с увреждания там, бяха сред предложенията на граждани. Директорът на Езиковата гимназия Деян Янев пък поиска общината да поеме разходите по охрана на общинските училища. По негови сметки това щяло да струва около 180 000 лева на година.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Бр
      браво
      19 -9
      22:45, 8 яну 2018
      Браво на всички хасковлии осмелили се да участват в обсъждането на бюджете.Само така хора, няма друг начин.Сега предложенията трябва да се внесат в общинския съвет за да се гласуват.Единственото, което ме трвожи е че кмета си позволява да не зачита решенията, които се гласуват в общинския съвет.На кмета ( медиите, направете нещо по въпроса) трябва да му се търси отговорност изпълнява ли общината приетите решения.Защото кмета се прави на разсеян и много от нещата за свършване не се свършват.Внимавайте медиите, дръжте го изкъсо.Хасковлии разчитат на вас. Кмета гледа да не говори, да не казва какво прави, да не дава отчет.Много си позволява според мен.Тоя народ вече му дойде до гуша, не иска да търпи повече.Стария го търпяхме твърде много време. Тоя да се вземе в ръце и да не ни хвърля прах в очите, искаме да изпълнява нещата, които влезнали в бюджета.Хора, само това е пътя.Ние изискваме, журналистите питат непрекъснато до къде са стигнали.Не трябва да ги оставяме на спокойствие.Много време ги търпяхме. Хасковлии, трябва да сте непримирими.Само това ще ни помогне да се оправим.Браво на участниците в днешното обсъждане на бюджета.
    • 2
      ??
      ????7
      7 0
      10:39, 9 яну 2018
      Кой си тръгва след Колев?
      • Не
        не е важно кой си тръгва
        6 0
        11:26, 9 яну 2018
        Важно е кой идва на тези места.Трябват ни МОЖЕЩИ и ПОЧТЕНИ хора!
    • 3
      ??
      ????
      3 0
      11:26, 9 яну 2018
      Ха познайте де.?
    • 4
      Kr
      Krum
      8 -4
      12:15, 9 яну 2018
      по-добре спортното училище да се закрие. Какви обществено полезни умения добиват възпитаниците му? Колко е внесъл в бюджета на Община Хасковопочетния гражданин, велик чукнитопковец че да продължават да се пилеят пари за метнитопковци и кълчибаджаци?!
      • Ам
        ам хубоо
        6 0
        12:49, 9 яну 2018
        Дай да ги занимаваме децата не със спорт, ами с наргилета, наркотициии, що така бе Круме?
    • 5
      Kr
      Krum
      1 -4
      13:06, 9 яну 2018
      само спорт и наргилета ли е животът? Кой яде спорт, кой се облича със спорт, кой се топли със спорт?! "национална гордост" и после понасят куфарите с наркотиците или продават "спокойствие и защита"! Който иска да си спортува, да си спортува. От спортисти и артисти обществото няма никаква ползва, напротив използват се да измиват сурата на корумпирани политици при нужда! Раева постоянно се пени по някоя телевизия да защитава някоя глупост като Въргала. С какво са допринесли 1 лев в бюдvета на държавата тези кърлежи, че да ми се правят на обществена съвест и морални съдници!
    • 6
      @
      @
      7 -2
      13:30, 9 яну 2018
      Хубавицата от първия ред(облечена в зелено и гледаща замечтано). Да й пожелаем "На добър път"!
      Нека не се притеснява кой ще я наследи - останала е с грешно впечатление, че е единствена и незаменима!
    • 7
      Те
      техник
      4 -2
      15:07, 9 яну 2018
      Колев,близките да теб ти помогнаха за случилото се,Сега вниманието е насочено към теб и лесно Керимова и Налбантова ще пробият,ти беше жертвата,Шахматиста си изигра ролята.
    • 8
      Въ
      Въпрос
      1 0
      18:03, 9 яну 2018
      А нещо за ремонта на ПГДС "Цар Иван Асен II"? Някой зададе ли въпрос??? Нещо няма пари за довършителни ремонти???.....
    Последни новини