Свиха бижута за милиони от хотел Риц в Париж. С брадви!

Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин в прочутия парижки хотел Риц. Петимата крадци нахлули в луксозния хотел в късния следобед и използвали брадви, за да счупят стъклените витрини с бижута в главното фоайе. Откраднатите скъпоценности се оценяват на 4,5 милиона евро (5,38 милиона долара).
Трима от крадците са задържани, останалите двама все още се издирват, съобщи министърът на вътрешните работи Жерар Колон в Тwitter, предаде ДПА.

Хотел Риц в Париж е открит през 1898 г. и е първият във френската столица, който предлага електричество на всички етажи и бани в стаите.
Някога дом на модната икона Коко Шанел и писателя Марсел Пруст, хотелът е любимо място за по питие на американския писател Ърнест Хемингуей. Разположен близо до площад „Вандом“ в центъра на Париж, хотелът е обкръжен от луксозни и бижутерийни магазини в район, който през последните години бе арена на зрелищни обири.

Всички бутици са оборудвани с модерни системи за сигурност и са със засилена охрана, а подстъпите към площада и магазините се наблюдават с камери. Въпреки това обирите продължават, особено в периоди около големи празници. Престъпниците не се смущават дори от факта, че на същия площад, до Риц, е сградата на френското министерство на правосъдието с многобройната си охрана.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини