Стара природна рецепта срещу нежелано окосмяване

Рецептата изисква упоритост и малко повече време, но пък обещава траен ефект. Космите първо изтъняват, а след няколко месеца изчезват напълно.

Всяка жена, а и доста мъже, които са си патили от епилация, бръснене и други методи за отстраняване на нежеланото окосмяване, знаят проблемите с тях. Сега една природна рецепта може да се окаже точното нещо за борба с неприятния естетичен проблем. Рецептата може да се прилага еднакво успешно за премахване на космите и от лицето, и от тялото. Твърди се, че това е стара руска рецепта. За нея ви трябват само черупки от орехи.

Приготвяне:

Съберете една шепа черупки от орехи (не зелените обелки), изсушете ги добре и ги изгорете. Получената пепел залейте с толкова вода, че да се получи консистенцията на крем или паста.

Оставете сместа да престои  12 часа

С помощта на памучен тампон нанесете с потупване на проблемните зони. Процедурата да се повтаря няколко пъти на ден (поне 3 пъти).

По-ефикасно е да направите компрес за не повече от 30 минути на ден, след което да изплакнете добре.

Космите ще започнат да растат по-бавно, постепенно ще изтънеят и ще се разредят, докато накрая съвсем изчезнат. Тогава можете да спрете с процедурите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини