Младен Маринов: Стрелбата по данъчния означава, че някой някъде е натиснат

По действащи разследвания не може да се дава информация. Това заяви в ефира на bTV главният секретар на МВР Младен Маринов относно стрелбата по данъчния Иво Стаменов. Коментарът му на ситуацията е, че обичайно, когато има подобна престрелка държавата си е свършила работа. "Означава, че някой някъде е натиснат", каза Маринов и допълни, че това показвало, че държавата си върши работата.  А за престъпниците Маринов каза, че престрелката означава, че "техният канал по отношение на контрабанда" е прекъснат.

Припомняме, на 18 декември в центъра на столицата 43-годишният Стаменов бе прострелян на път за работа. Служителят на НАП бе ранен в дясното рамо, като бяха засегнати големи кръвоносни съдове. След две операции състоянието му беше стабилизирано. Стаменов беше директор на отдел "Фискален контрол" в НАП. Стрелбата срещу него бе определена като посегателство срещу държавността. По този повод и премиерът Бойко Борисов се закани, че "ще връща така, както заслужават".

Миналата седмица беше съобщено, че Иво Стаменов е починал в болницата.

По думите на Маринов е по важен поръчителя, отколкото стрелеца. По случаите се хвърля денонощно ресурс, изтъкна Маринов.

Не отхвърляме никоя версия за убийството на Петър Христов, каза Маринов. Той е ядосан, че изобщо по медиите се разпространява версията, че убийството може да е отмъщение от страна на "Наглите"."Аз първо съм ядосан, че това нещо се говори в медиите. По принцип не трябва да се говори кой е помогнал за разкриване на някакво престъпление", изтъкна Маринов и добави, че все пак не може да бъде отхвърлено като вариант.

Относно хипотезата, че Георги Вълев от "Килърите", който е в затвора за убийство, е "поръчал" Петър Христов, Младен Маринов повтори, че е работи по всички варианти.

"На всичко се прави анализ", обясни главсекът. На въпрос вижда ли проблеми той в това, че Христов е бил приближен до хора от властта, Маринов отговори:

"Ние работим по факти и обстоятелства, типично по полицейски" и допълни, че такива връзки нямат отношение към разследването.

Бизнесменът Петър Христов беше показбо разстрелян на 8 януари пред офиса си в столични квартал "Манастирски ливади", на улица "Ралевица". Бизнесменът е получил осем куршума в гърдите, а последният е бил фатален. Впоследствие стана ясно, че Христов е застрелян с с професионално оръжие - чешки картечен пистолет "Скорпион". В района на убийството видеокамерите на са работили.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини