Инвестициите в сферата на технологиите ще надхвърлят $3.8 трилиона до края на 2018 г.

Изображение 1 от 4

    Над 24 млрд. смарт джаджи ще поддържат платформата Интернет на нещата през 2020г. Големият интерес към тези устройства ще накара водещите компании да инвестират все по-внушителни средства за разработването на IoT джаджи. Вероятно ще ви е интересно да научите, че до края на годината в световен мащаб ще бъдат изразходвани над $3.7 трилиона за разработване на смарт устройства от ново поколение. В това число спадат както големите центрове за данни така и достъпните продукти с изкуствен интелект.

    Данните са на анализатори от Gartner, които прогнозират, че криптовалутите ще станат още по-популярни през 2018г. Инвестициите в умните джаджи с Интернет на нещата ще отчетат ръст от 4.5% на годишна база, което ще ги превърне в още по-атрактивен избор за потребителите, предаде ZDNet. От Gartner твърдят, че най-голям ръст ще има корпоративния софтуер, където увеличението в инвестициите ще достигне до 9.5% или $389 млрд. Повечето от тях ще са за програми за финансово управление, човешки ресурси и статистически анализ.

    Категорията IT услуги ще отчете ръст от 5.5% и ще изразходва приблизително $985 млрд. през настоящата календарна година. Комуникационните услуги ще продължат да са най-голямото перо в IT бюджета на компаниите. Любопитна подробност е, че в контраст с гореизброените цифри се очаква увеличение на цените на компютри, което ще се отрази негативно на продажбите им в световен мащаб. Новият доклад на Gartner е много интересен и показа по категоричен начин колко голямо влияние в ежедневието ни ще имат джаджите с Интернет на нещата.

    Източник: digital.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини