Младшите посланици на „Славейков“ сменят пароли с европейски кодове

Влизат в надпреварата с неспирни образователни мероприятия

В СУ „Петко Рачов Славейков“ - град Кърджали продължават откритите уроци на членовете на Клуба на младшите посланици на Европейския парламент пред учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап. В Европейския коридор на училището, който е първи по рода си в България и е послужил като пример за всички училища в страната и Европа, младшите посланици провеждат по екипи открити уроци пред различните класове по съгласуван с класните ръководители график.

Също така от началото на месец декември започна представянето на всяка страна-членка на ЕС по нестандартен и иновативен начин. Представянето на всяка държава е сбор от множество инициативи в продължение на една седмица, като се следва хронологически влизането им в европейското семейство.

Новаторството, с което се търси постигане на висок образователен ефект, е смяната на паролата на училищния безжичен интернет (Wi-Fi). Всеки ден  като парола за достъп се използват години, събития, личности и емблематични факти от представяната през съответната седмица страна- членка.

Първите три държави, представени през месец декември, са основателките – Франция, Италия, ФРГ/Германия. Началото на януари бе белязано от представянето на Нидерландия, през втората седмица младшите посланици продължиха с Белгия, а до края на месеца следват  Люксембург и една от трите страни, присъединили се през 1973 година - Дания.

Идеята, чиято реализация тече по този начин, е в рамките на всяка седмица до края на програмата през месец юни всичките 1700 ученици, учителите и административния персонал да придобият повече познания за всички страни-членки на ЕС, посещавайки беседите и откритите уроци или търсейки информацията за съответната държава, за да получат достъп до Интернет с правилната парола за седмицата.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини