Ресми Мурад и Сезгин Байрям връчиха благодарствено писмо на дългогодишния готвач на болницата в Ардино

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет и председател на болничното настоятелство в МБАЛ „Ардино“  Сезгин Байрям връчиха благодарствено писмо на дългогодишния главен готвач в лечебното заведение Мюмюн Бекир по повод пенсионирането му.

„Повече от 40 години от Вашия съзнателен живот е отдаден в служба на здравеопазването. Благодарение на Вашата всеотдайност беше постигнато немалко за организиране на рационално и здравословно хранене на пациентите. Вашите усилия за спомоществователство и организиране на дарителски кампании за подпомагане на болницата ще останат за пример на младото поколение“, се казва в писмото на Ресми Мурад и Сезгин Байрям. От името на Общинската администрация, Общинския съвет и болничното настоятелство те изразяват най-сърдечните си благодарности на Мюмюн Бекир за усилията, които е полагал през годините за просперитета и съхраняването на болницата в Ардино.

„Пожелаваме Ви крепко здраве, щастие, семейно благополучие и заслужен отдих“, се посочва в благодарственото писмо на Ресми Мурад и Сезгин Байрям.

Мюмюн Бекир е роден на 1 октомври в Бял извор. Завършил е техникума по обществено хранене в Кърджали. След военната си казарма, започва да работи като готвач в Смолян и Мадан. През пролетта на 1977 година е назначен за главен готвач на болницата в Ардино. До пенсионирането си работи в лечебното заведение.

„Почти целият ми трудов живот мина тук. Все още си спомням, че започнах работа в петъчен ден (6 май 1977г. ), и се пенсионирах отново в петъчен ден (29 декември 2017г. ). Работил съм с много лекари и медицински персонал. Всички бяхме като братя и сестри, подкрепяхме се и се уважавахме“, разказва Мюмюн Бекир. Женен, има двама синове. Радва се на трима внуци.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини