Пет пожара в комини през уикенда, горяха още автобус и кафе автомат

Пожар е възникнал в автобус, движещ се по главен път с. Соколовци – вр.Рожен. Автобусът е марка „Ивеко“ със смолянска регистрация. Причина за инцидента е късо съединение. Пламъците са унищожили двигателя, но бързите действия на екипа от огнеборци при РСПБЗН-Смолян са спасили автобуса, съобщават от прес центъра на ОДМВР-Смолян.
На 28.01.2018 год. в 01.22 ч. от тел.112 е получен сигнал за пожар в кафе автомат в с. Баните. Причината е късо съединение. Пламъците са унищожили кафе автомата, както и 6 кв.м. покривна конструкция, стъклопакет и 1 бр., информационна табела. Спасени са три сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН – Баните.
Общо пет са сигналите за пожари в непочистени комини в различни селища в Смолянска област. На 26.01.2018г. в 07.37 ч. е получен сигнал за пожар в комин на къща, собственост на 61-годишен мъж, намираща се в с.Бяла река общ.Рудозем. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, а бързите действия на огнеборците от РСПБЗН-Рудозем са спасили сградата.  
На 27.01.2018 год. в 17.54 ч. е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок в гр. Златоград ул.“Ахрида“, кооперативна собственост. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН – Златоград с подръчни средства.
На 27.01.2018 год. в 18.42 ч. от тел. Ц112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр.Чепеларе ул.“Персенк“, собственост на 60-годишен мъж. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасени са две сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от  екип на РСПБЗН – Чепеларе.
На 28.01.2018г. 18:38 ч. е получен сигнал за пожар в комин на блок, намиращ се в гр.Мадан, ул. „Република“, кооперативна собственост. При пожара са опушени 20 кв.м. стени и на 10 кв.м. е напукана мазилка. Причина за пожара е непочистен комин. Спасена е сградата. В пожарогасенето са участвали трима служители с един противопожарен автомобил от РС ПБЗН - Мадан. Също на 28.01.2018 г. в 17.21 ч. е получен сигнал за пожар в комин на блок, намиращ се в гр. Смолян, улица „Петър Берон“, кооперативна собственост. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасени са две сгради. В пожарогасенето са участвали петима служители от РСПБЗН-Смолян с един противопожарен автомобил.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини