Allo Z308, X1 и Z315 - Яки бюджетни телефони с бутони и голяма батерия

Днес почти всеки има смартфон, но въпреки това не са единици хората които използва все още мобилни телефони с копчета, без тъчскрийни, без бързо падащи батерии, притеснения от хакерски атаки, подслушване и други все по-актуални проблеми. Digital.bg разказва за три интересни телефона на марката Allo. Бранд който сигурно вече ви е познат със своя телефон с безкрайна батерия Allo X27.

Allo X1

Това са Z308, X1 и Z315 – общото помежду им, е не само сходният дизайн, но съвсем достъпната цена. Ще започнем от атрактивният X1 в който има голяма доза ретро привкус който ни напомня за старите GSM-и от преди 2 десетилетия. Цветовите разновидности също са нестандартни - зелена, оранжева и небесно синята която тестваме ние. 

Корпусът е гланциран и изглежда много яко – не се цапа лесно и изглежда здрав. С размери 55 x 127 x 13.8мм, Allo X1 е достатъчно голям, че да стои стабилно в ръката ви и достатъчно малък, че да се побере в тесен джоб, дори в него в същото време да стои портфейла ви. Телефонът е със сваляем заден капак под който има слотове за две 2G или 3G SIM карти и microSD карта памет. 

Бутоните на клавиатурата са големи и удобни за натискане, а подсветката им е доста силна. Дисплеят е цветен с 2.4” диагонал и изразходва в пъти по-малко електроенергия от тези при съвременните смартфони. Той е достатъчно голям, че на него без проблем да можете да играете популярната в миналото игра „Змия”.  

Телефонът има камера със светкавица и една много яка екстра която днес притежават единици смартфони. Това е вградена антена за FM радио. Тоест можете да слушате радио, без да сте свързали слушалки, кабелът на които иначе служи като антена. Макар това да не е смартфон, от X1 можете да използвате и интернет. Това става през браузъра Opera и WAP.

Имаме още налични камера и LED светкавица, а безжично вече направените снимки могат да се споделят с други устройства чрез MMS или Bluetooth. Allo X1 има батерия с 1450mAh заряд който ще ви бъде достатъчен за около 10 дни. Зареждането става чрез microUSB кабел.

Allo Z315

Allo Z315 е направен в същия стил в който и X1 но е малко по-компактен, техническите му параметри също са сходни. 

Пластмасата от която е направен телефонът е матирана, а цветовите разновидности малко по-различни, но също толкова свежи. Сглобката на елементите е много добра и Z315 изглежда здрав. Той отново работи с две SIM карти.  

Подсветката на бутоните е синя и осветява частично корпуса. Така когато той е поставян по лице, при позвъняване периферията и гърбът му мигат. Няма игри, но за сметка на това има WAP и антена за радио.

Камерата снима с VGA качество и има диодна светкавица. Батерията е 800mAh и средно ни е достатъчна за около 5-6 дни в зависимост от това колко често говорите. Реално Z315 е телефон който е предназначен основно за това. 

Така че ще споделим още, че звъни силно, говорителят при разговори се чува добре, а микрофонът му предава гласът ни на събеседника с който говорим без изкривяване и пръщене.

Allo Z308

Allo Z308 вече малко по-различен, но все още е изпълнен в същият ретро стил. Корпусът е изграден от специална пластмаса с гумирано покритие която прави телефона изключително удобен за държане. 

Така от една страна шансът да го изпуснете неволно е много по-малък, а при продължителен разговор Z308 не се изпотява в ръката ви, защото тази повърхност, подобно на компютърните геймърски мишки абсорбира влагата. 

Радио се слуша само със слушалки, но пък в менюто с настройки намираме възможност да се зададе SOS номер за спешна помощ, а в горната периферна част намираме много силен LED фенер. Активирането му става от менюто или чрез задържане на „0” от клавиатурата.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини