Шок, ужас и други емоции на най-странните автобусни спирки по света (видео)

    Хора в ембрионална поза шокират чакащите градския транспорт и минувачи на автобусна спирка в Холивуд. Инсталацията диша и даже мърда отвреме навреме. Напомня на филм на ужасите и наистина това е целта - така  Netflix рекламира новия си сериал "Altered carbon". Действието се развива в далечното бъдеще, когато вече е възможно да се присади разумът и съзнанието  в друго тяло, за което явно са необходими гадните ембриони на спирката...

    Във второто видео чакащите биват атакувани от гладен лъв, НЛО и всевъзможни ужасии. Това също е рекламна кампания - на Pepsi Max, отпреди няколко години. Но реакциите на хората си струва да бъдат видени.

    И още интересни хрумки, пак от рекламата. Фитнес клуб решил да набере членове, като показва теглото на екран на спирката. Чакащият човек научавал истината за килограмите си, докато пристигне автобуса и можел да поразмисли по въпроса за фитнеса. Доста хора взели подходящото решение.

    Като цяло общественият транспорт е използван масово за реклама. И какво да правят скучаещите хора, докато чакат да дойде, после, докато чакат да пристигнат. Дали може да е нещо пвече от зяпане и дремане? Ikea редовно превръща местата за чакане в уютни и функционални кътчета.

    И сега нещо отвъд рекламата. На много места по света спирките са превърнати в читални. Книги (да, на хартия) четат, докато чакат във Финландия, Норвегия, Бразилия, Сингапур. На тези спирки има и удобни столове и даже кресла. И никой не отмъква книгите.

    А в комуната Крумбах в Австрия направо събрали световния опит в седем спирки. Всяка от тях трябвало да бъдет необикновена, да радва хората и да привлича туристи. За целта били поканени архитекти от седем страни -  Япония, Китай, Чили, Норвегия, Испания, Белгия и Русия и така през 2013 год се появили интересните автобусни спирки Bus: Stop, където чакането на обществения транспорт е приятно преживяване. 

    В Монреал сложили люлки вмясто столчета или пейка на спирката. Чакането може да е забавно. Или просто време за релакс, както на спирка в Австралия, където има хамак...

    Коментари в сайта

    Последни новини