Съветници: Глутници превзеха Хасково! Кмете, вземи мерки веднага!

    Глутници бездомни кучета превзеха Хасково, алармираха общински съветници в края на днешното заседание на ОбС и призоваха кмета да вземе мерки незабавно. Това стана при последната точка от дневния ред – питания към кмета. Съветниците засипаха градоначалника с въпроси.

    “3 глутници от бездомни кучета са окупирали наскоро ремонтирания стадион “Хасково”. Целият терен е осеян с кучешки изпражнения. Пред общината кучетата са повече от хората, някои са агресивни и нападат хора. Кмете, вземете мерки, и то незабавно” призова общинският съветник Красен Ангелов.

    Колегата му Митко Петров пък заяви, че ще пита кмета всеки път, докато не се вземат някакви мерки. “Около училище “Васил Левски”, детската градина до него и площадка “Спартак” също има огромна глутница. Децата могат да ви кажат кое от тях напада, кое само лае, кое просто присъства в района”, разказа Петров и попита какво става с кучешкия приют.

    Съветникът Димитър Шалапатов пък попита какво става с парка зад ДНА, кой охранява паметника на 10 родопски полк, който е бил обект на вандалско нападение преди време. Отчупени са няколко лъвски муцуни, правени са опити да се демонтират оръдията от двете страни на паметника.

    Светослава Стоянова пък поиска допълнителни разяснения на отговор на свой въпрос. Общинската съветничка съобщи, че две от дървените къщички в центъра на Хасково са били преместени в кв. Република, а други две - на ул. Македония. Нейното питане към кмета било по чия заповед е станало това. Градоначалникът й отговорил, че няма писмена заповед за това, станало е с устно разпореждане, но не уточнил от кого. Затова Стоянова пита кой е разпоредил устно това преместване.

    Светослава Стоянова разясни още, че за двете къщички в Република не е платен наем. И попита защо не е прекратено разрешителното при неплащане повече от два месеца. Освен това предназначението на дървените къщички било “продажба на промишлени стоки”, а в Република едната била дюнерджийница, в другата продавали плодове и зеленчуци. Тези на ул. Македония пък били дадени на земеделски производител, който все пак си платил наема за тях.

    Общинският съветник Димитър Траянов пък пита кмета за една декларация от медицинските сестри в детските градини и училищата. В нея те обясняват, че въпреки че община Хасково е ратифицирала Колективния трудов договор в здравеопазването, според който началните заплати на медицинските специалисти в детските градини и училищата се увеличават с 22 на сто, това не е направено. Декларацията е подписана от мед. сестри от повечето детски градини и училища в града.

    Йозджан Мехмед от ДПС пък попита кога ще бъдат поставени контейнери за смет на улиците “Петрич” и “Панагюрище”. Живеещите там си плащат такса смет, а нямат кофи за боклук, обясни той.

    Днешното заседание на ОбС се ръководеше от зам.-председателя Митко Полихронов. В началото на сесията съветниците отхвърлиха предложението на Светослава Стоянова да бъде избран втори заместник-председател, както е записано в правилника за работа на ОбС. Кметът Добри Беливанов пък оттегли 5 свои докладни записки. Сред тях бяха конкурсите за шефове на онкоболницата и Първа поликлиника.

    Подробен репортаж от днешното заседание на ОбС Хасково можете да видите в новините на eTV тази вечер.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (32)

    • 1
      Ва
      Василев
      67 -4
      13:30, 23 фев 2018
      Квартал Орфей е пълен с кучета лаещи през ноща.Антени на мобилни оператори ни облъчват денонощно - контрол и проверки никакви.Осветлението не работи вечер - пълен мрак навсякъде.Орфей прилича на гето.
      • Гл
        Глупости
        25 -7
        16:25, 23 фев 2018
        "Орфей" кога не е бил гето?
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      88 -17
      13:35, 23 фев 2018
      Дааа, глутница съветници превзеха Хасково! Законът ги пази! Хората ги мразят! Някои от съветниците са агресивни и нападат хора!
      • Ми
        Мими
        28 -14
        16:33, 23 фев 2018

        Жоро Пеев ли имаш впредвид?

    • 3
      Do
      Dog
      68 -21
      13:37, 23 фев 2018
      Най-откъсания кмет на Хасково
    • 4
      00
      001
      32 -8
      13:39, 23 фев 2018
      "Съветници: Глутници превзеха Хасково! Кмете, вземи мерки ведната! " Появи се нова дума в българския език!!!!!!! "ведната" хасково нет са новатори!!!!!!!
    • 5
      Тр
      Тракиец
      84 -17
      13:48, 23 фев 2018
      Кмете, вземи да прочетеш член 179 от Закона за Ветиринарно медицинската дейност, който изрично казва, че агресивните кучета подлежат на евтаназия. Ай стига си се мотал марда такава, целият град се напълни с бездомни псета. Действай бе чиновник такъв, как може да си толкова смотан !!! Нали уж кастрирахте бездомните кучета, защо на Ямача освен големите има и малки кучета. Защо бе некадърнико не си гледаш работата, приют щял да ми прави, да издържаме хасковлии и приют сега - песовете са агресивни - всички под ножа. Вземете да регистрирате всички домашни кучета да им сложите чипове, хората да си плащат данъците и който си изгони кучето да носи наказателна и всякаква отговорност. Намам думи Беливанов - ти си на загубения и некадърен кмет на Хасково !!!
      • Точно така би следвало да се решава проблема с бездомните кучета!
        Иваче, квалификациите можехте да си ги спестите, защото автоматично ще предизвикат реакция на отхвърляне на предложенията Ви от този, когото засягате.
      • Тр
        Тракиец
        52 -7
        14:34, 23 фев 2018
        Градски писна ми да съм културен с хора, които не работят за това, за което са избрани. Какво е невярно в квалификациите ми. Беливанов разбира кметуването като чиновник, да си кюта цял мандат, че нищо съществено не прави е факт - това само мардите го могат. ПОдчертавам - Хасково по некадърен кмет не е имало !
      • Гл
        Глупости
        10 -32
        16:39, 23 фев 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 6
      По
      Попов
      42 -13
      14:22, 23 фев 2018
      Че ние нямаме кмет,тоя нафталин дет маа гащи поред общината отдавна нищо не прави
    • 7
      Це
      Цецо_1519390543
      47 -26
      14:55, 23 фев 2018
      Делянчовците се чудят как да атакуват бай Добри....
      • Чо
        Чобанина
        3 -1
        13:25, 24 фев 2018
        Напротив Делянчо не мога да го понасям , защото именно той ни натресе мардата, чиновник, некадърник Беливанов !!!
    • 8
      Гл
      Глупости
      17 -23
      16:32, 23 фев 2018
      Глутница галфони е превзела Общинския съвет в Хаск... Виж коментара
    • 9
      Чо
      Чобанина
      31 -8
      17:28, 23 фев 2018
      Всички бездомни кучета са потенциална заплаха за хасковлии с агресивността си. Всеки ден се случват инциденти, само за преждеговорищия @тъпунгер, дето говори глупости , не били агресивни. Агресивни са и още как, всяко животно нощем си брани териториятаи напада, че не само и нощем, а и през деня. Псетата трябва да се евтанизират НЕЗАБАВНО !!! Само , че затова се изискват действия, а не като настоящият чиновник Беливанов, прословут с нищоправенето си. Съгласен съм, че е пълна марда и некадърник. По загубен кмет в Хасково е нямало !!!
      • Ко
        Конан Варварина
        3 -10
        01:21, 24 фев 2018
        Потенциална заплаха са и хората, дето разсъждават... Виж коментара
      • Чо
        Чобанина
        4 -2
        11:56, 24 фев 2018
        Ей джендър варварин, такива НПО елементи като тебе ги ям за закуска. Заедно с псетата ще прочистим и града от такива изроди като тебе !!!
    • 10
      Нн
      ннн
      21 -6
      18:37, 23 фев 2018
      Защитниците на животните да си ги хващат и да си ги гледат.Те най-много лаят ако се вземат по-драстични мерки.
    • 11
      Ма
      мастикаджия
      23 -13
      18:39, 23 фев 2018
      Бездомните кучета са бял кахър пред глутниците гербаджии.Оглозгаха града!!!
    • 12
      Гр
      Гражданин
      16 -3
      19:10, 23 фев 2018
      Всички квартали на града се напълниха с бездомни кучета. Явно, че преди да се стигне до някой по-сериозен инцидент, няма да се вземат никакви мерки. Или може би за пореден път ще трябва да разчитаме медиите да се намесят и раздухат нещата за да има някакво развитие по въпроса.
    • 13
      Уа
      уаааа
      17 -1
      19:47, 23 фев 2018
      Щели да ги кастрират и обезпаразитяват.Абе те няма да ни е....ат те хапят бе.
    • 14
      Ко
      Константин
      12 -1
      22:00, 23 фев 2018
      И в нашия квартал (на улица "Цар Самуил", близо до училище "Васил Левски") има бездомни кучета, лаят през нощта, а също лаят и минувачи!
    • 15
      Мм
      Ммммм
      13 -2
      22:29, 23 фев 2018
      А някой да се замисли откъде дойдоха тия кучета, нали не смятате, че падат от небето. . Въпроса е не какво да се направи с кучетата, а какво да се прави с тези дето ги изхвърлят и натирят по улиците. ?
    • 16
      Же
      женя
      16 0
      22:35, 23 фев 2018
      Ало ХЕИ в кв. Република в дървени бараки се продават дюнери.
      • Ли
        Лили
        2 0
        23:19, 24 фев 2018
        Там всичко е позволено,те са над закона.
    • 17
      Ab
      Abc
      10 0
      00:04, 24 фев 2018
      Много ми е интересно на кой са дали дървените къщички?
    • 18
      Ку
      Кучетата са навсякъде
      11 -2
      01:25, 24 фев 2018
      Посред бял ден бях нападната от куче пред Дома на техниката! Мога да го позная, ако го видя пак! И не ми казвайте, че не са агресивни! Там е пълно с деца, които си играят, тичат. А кучето зверски ръмжеше по всеки в тази територия. На пътя му бях аз, добре , че един човек ми помогна да избягам! Срамота! Що се правите на разсеяни в тая Община?! Няма да векувате там! Дните са ви преброени! Кмете, хващай се сериозно, че проблемът е повече от сериозен, за да не се захващат хората сами! Куче и ц****** да си в тая държава!
    • 19
      Го
      Гост
      8 -1
      02:33, 24 фев 2018
      Кучета има в целия град но като в кв Орфеи не вярвам в нашия блок една баба я нападнаха и не се мина седмица и жената си почина затова молим всички общинари нека вземат сериозни мерки утре можи да са те на ред
    • 20
      St
      stiif riiz
      6 -1
      07:07, 24 фев 2018
      Остана някой да култивира и двукраките псета и кучки .
    • 21
      G0
      g0ncho
      6 0
      10:52, 24 фев 2018
      имам сериозни доказателства че бездомните кучета в хасково са нарочно заселени от други места с цел дискредитация на общината....разполагам със снимков материал и имена!!! скоро ще го предам където трябва....да видим кво ще правите след това!! и онази овца която остави кучетата на руската гимназия много ще съжалява дано има сериозно оправдание ще се радвам да го чуя!!!
    • 22
      Н.
      Н.Петрова
      3 0
      21:19, 24 фев 2018
      Има още за крадене в ДКЦ и онкото, затова и докладната е оттеглена. А може да "спечели" някой отвън и да направи задължителните ревизии на дружествата и тогава какво? Едната в Сливенския, а другарчето и в Старозагорския? И Гелов се поразбърза напоследък с конкурсите за шефове, че май софиянец ще ни е новия главен лекар. Близнаков изгонихме, ама новия???? Да не схруска някой за закуска?
    • 23
      Rr
      Rrrr
      2 0
      22:30, 25 фев 2018
      Мед сестри на кабинет не заслужават повече от миналата раб заплата

    Още новини

    Последни новини