Поледицата отмени традиционното ученическо състезание за 3-ти март, още два дни лед

    Поледицата отмени плануваното за днес в Младежкия център традиционно ученическо състезание, посветено на 3-ти март.

    В него трябваше да премерят знания, свързани със събитията около бележитата дата, школници от хасковските училищата „Св.Климент Охридски“, „Любен Каравелов“ и „Св.Иван Рилски“ .

    Заради тежката ситуация навън и опасността при придвижването, директорите на училищата са издали заповед, с която отменят участието на децата буквално час преди старта на състезанието, обясни новият шеф на Младежкия център Катя Демирева. Надпреварата "Трети март - славна дата" ще бъде насрочена за нова дата след почивните дни, посочи тя.

    Ледените улици са препятствие не само за децата, но и за възрастните. „Стъклените“ тротоари са много опасни, ако не си подготвен, коментираха и музикантите от Камерния оркестър, при излизане от Младежкия център, където правят репетиции преди утрешния голям концерт, посветен на Националния празник. Някои от тях обаче предвидливо спрямо зимната обстановка напуснаха сградата екипирани с вериги за обувки. Те са от Холандия и са със шипове на петите за закантване в леда, въпреки това трябва да се внимава много, посъветва един от оркестрантите.

    По стъкло ще ходим и през следващите два дни, прогнозира шефът на местната Метеорологична обсерватория Спас Александров. Очакват ни ниски температури през нощта, като термометрите ще показват поне 5-6 градуса под нулата, а на места в региона ще достигат и до минус 7. През деня градусите ще са в положителната скала-5-6. Очакват се и слаби валежи, които ще поддържат обледеняването.

    Хладен се очаква да е и целият март месец. През ден-два ще има превалявания, предимно от дъжд. Като цяло количествата валежи ще са над нормите за месеца.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини