16-годишна задуши бебето си и сложи трупа в хладилник

16-годишно момиче родило в дома си и сложило бебето си във фризера. Случаят е от казанлъшкото село Средногорово.
 
Раждането се е случило на 1 март, съдебно-медицинската експертиза е установила, че бебето е родено живо. Трупът е открит е в неработещ фризер, в една от изоставените постройки, където са живели невръстната родилка, предполагаемият баща на бебето и бащата на момичето.

За драмата обаче в Средногорово научават в неделя, когато идва и полиция. На 5 март в Районно управление в Казанлък е получен сигнал от лекари от болница „Д-р Хр. Стамболски“ за приета млада жена след раждане, която не дава обяснение къде е новороденото, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.
 
В момента непълнолетната родилка е настанена в казанлъшката болница в състояние, „изискващо интензивни грижи“. От здравното заведение отказаха да дадат повече информация за състоянието на момичето с мотива, че всеки пациент има право на тайна. Неофициално се говори, че 16-годишното момиче е със сепсис след раждането.

Събраните до момента доказателства сочат, че родилката е умъртвила детето чрез удушаване с ръце.

Мъжът, който съжителствал с нея на семейни начала, е сложил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който в полиетиленова торба е открит трупа на новороденото дете и плацента. Те са предадени за съдебно-медицинска експертиза в МБАЛ-Стара Загора.

Съдебно-медицинската експертиза е установила, че детето – момченце, е живяло около 10 минути след раждането си. Причината за смъртта е удушаване, сочат още данните от експертизата. Състоянието на трупа отговаря раждането и смъртта да са станали на 1 март.

И тримата са българи, но не са жители на село Средногорово. Невръстната родилка Петя, баща ѝ и строителят Стефан, млад мъж  на около 25-27 години, за който се предполага, че е и баща на бебето, не са са имали регистрации в кметството на селото, което е най-малкото населено място в община Казанлък. Заради липсата на какъвто и да е адрес – настоящ или постоянен, на Стефан дори е бил направен акт от полицая в селото.
 
Никой не знае откъде са дошли тримата преди близо година. Стефан и бащата на Петя работили като строителни работници по вилите в селото, а самата Петя, според хора от Средногорово, посещавала вечерно училище в Казанлък.

Случилото се е изненада за малкото жители, предимно стари хора в селото, които не били забелязали Петя да е бременна. Момичето било пълно и затова се предполага, че бременността ѝ дълго време е останала в тайна. В селото се говори, че по всяка вероятност тя е постъпила така, тъй като не се знае кой е бащата на бебето. Свидетели свързват девойката в сексуални контакти и с двамата мъже – баща си и строителния работник Стефан.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване по досъдебно производство за извършено убийство от майка спрямо новородено.

Днес спрямо 16-годишната майка ще бъде повдигнато обвинение за извършено убийство. Съгласно Наказателния кодекс, тъй като извършителят на деянието е непълнолетно лице, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sp
    SpaceX
    0 0
    01:09, 8 мар 2018
    Обичайното ежедневие на подчовеците.
Последни новини