Момичетата на Езиковата гимназия и Шесто станаха шампионки на Осмомартенския турнир по футбол

Изображение 1 от 2

    Наградите на победителите връчиха зам.-кметът Венера Аръчкова и началникът на РУО Мария Семерджиева

    Победителите получиха наградите си от традиционния Осмомартенски турнир по мини-футбол за момичета, организиран от Община Смолян и РУО. Състезанието се игра две дивизии – момичета до 14 г. и момичета до 15 г. в салона на ЕГ „Иван Вазов“ в Смолян. 

    Първият мач от програмата бе между момичетата на ОУ „Иван Вазов“ - Смолян и ОУ „Стою Шишков“ . Първи от предстартовата треска се отпуснаха момичетата на Шесто, които в третата минута поведоха в резултата. До края на полувремето, двата отбора стояха равностойно, като положения за гол не липсваха пред двете врати. Второто полувреме започна мълниеносно за възпитаничките на ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян и в рамките на първите пет минути от втората част водеха вече с 3:0, резултат запазил се до края на двубоя, коментира Димитров.

    Втората среща бе между ОУ „Стою Шишков“ и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ . Мачът запозна с леко преимущество за момичетата от Четвърто. След поредна контраатака, се стигна до серия от рикошети, които доведоха до дузпа за ОУ „Стою Шишков”. Така резултатът бе открит. До края на полувремето, момичетата на Първо не можаха да създадат опасности пред противниковата врата. В края на полувремето, възпитаничките на Четвърто имаха право да изпълнят втора дузпа, която бе пропусната и така двата отбора се оттеглиха почивката при резултат 1:0 в полза на Четвърто.

    Второто полувреме започна много по различно и момичетата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ изравниха резултата в самото начало на мача. Натискът продължи и в следващите минути. В средата на полувремето, момичетата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян получиха право да изпълнят дузпа. Дузпата бе пропусната, но в следващата атака резултатът вече бе 2:1 в полза на Първо.

    Последният мач в групата бе между ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Смолян. След като двата отбора бяха спечелили първите си мачове, те трябваше да определят шампиона. Мачът започна двуостро с множество бързи атаки. Десет минути след началото на мача, възпитаничките на Шесто имаха право да изпълнят свободен удар в близост до противниковата врата. След много добре изпълнена комбинация, резултатът бе открит в полза на Шесто. Минута по-късно резултатът бе удвоен, а още една по - късно, след изпълнение на дузпа, момичетата се оттеглиха на почивка при резултат 3:0 за Шесто. Второто полувреме премина при доста по- ниско темпо. След една от редките атаки, момичетата на Шесто вкараха четвърти гол. Това не отказа възпитаничките на Първо и до края на мача успяха да отбележат почетно попадение, като крайния резултат бе 4:1 в полза на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ .

    Така, крайното класиране в дивизията бе следното:

    ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян

    СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян

    ОУ „Стою Шишков“ гр. Смолян

    При момичетата до 15 години се изигра един финален мач. Той бе между момичетата на ЕГ „Иван Вазов“ гр. Смолян и ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян. Мачът бе много интересен, изпълнен с много атрактивни отигравания и на висока скорост. След първото полувреме, момичетата на ЕГ използваха отлично домакинското си предимство и водеха с 1:0. В средата на втората час, резултата бе изравнен и се стигна до изпълнение на дузпи. Това повиши градуса на емоция в салона на ЕГ до максимални стойности. В крайна сметка, по силни психически се оказаха възпитаничките на ЕГ и заслужено спечелиха първото място.

    След края на състезанията, всички отбори изиграха едно голямо хоро и бяха наградени с купи, както и всички момичета получиха цветя от организаторите. Наградите връчиха зам.-кметът Венера Аръчкова и Мария Семерджиева, началник РУО в Смолян.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини