4 °C

Стартира първи BG конкурс IoT Adventure Awards 2018

Първи по рода си у нас конкурс в областта на интернет на нещата (IoT) ще определи най-добрите решения, проекти и стартъпи в пет категории. Събитието е част от IoT Adventure Forum 2018, който ще се проведе на 15 май в хотел „Новотел София“.

В конкурса IoT Adventure Awards 2018 могат да участват организации от публичния и частния сектор, които внедряват интернет на нещата, компании, които разработват IoT решения за крайни потребители, и IoT стартъпи. Те ще мерят сили в следните пет категории:

Умен град. В тази категория могат да кандидатстват иновативни проекти, имплементирани в градове и общини в страната и целящи да подобрят живота на гражданите чрез използване на технологии. Един от основните критерии за оценка ще бъде ползата за гражданите от внедряването на проекта – например, проекти за умен транспорт или умно улично осветеление.

Интернет на нещата за бизнеса. Тук могат да кандидатстват успешни проекти, внедряващи интернет на нещата в производството или бизнеса. Важни критерии за оценка ще бъдат ползите за бизнеса и подобрените бизнес индикатори в резултат на проекта.

Интернет на нещата за потребителите. Категорията е за иновативни продукти и решения, разработени за крайните потребители – например, устройства за умен дом, преносими устройства и джаджи.

Интернет на нещата стартъп. В тази категория могат да кандидатстват иновативни стартъпи в областта. При оценката ще бъде взето под внимание наличието на маркетинг стратегия/бизнес план за развитие на стартъпа.

Интернет на нещата за обществото. Тук се очакват кандидати със значими за обществото проекти.

IoT Adventure Forum 2018 се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания в съдействие с Райт Имидж, партньорите – IDC България, Dev.bg, фондация „ЛИБРе“ и медийни партньори. Регистрацията за конкурса се извършва на сайта на форума, в раздел Награди.

Кандидатури ще се приемат до 20 април, вкл. Експертен съвет, състоящ се от IoT стратези, ще оценява кандидатстващите проекти/продукти/стартъпи и ще обяви победителите по време на официална церемония, която ще се проведе на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018, уточниха организаторите.


Източник: technews.bgКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 25.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини