Пътнически самолет се разби в Непал (обновена)

Пътнически самолет със 71 души на борда се е разбил в близост до международното летище Трибхувана в Катманду. Загинали са 49 души, 22-ма са ранени. 

Самолетът с бордов номер S2-AGU е на частната бангладешка авиокомпания US-Bangla  При захода към пистата, на която е трябвало да кацне, той е паднал на поле източно от летището.малко след това е започнал да гори. На място са пожарни и спасителни екипи. в близките болници са приети 17 пострадали при катастрофата. По-късно Neupane съобщи, че 9 са починали в различни болници. 

По данни на Flightradar24, разбилият се 78-местен самолет Bombardier Dash 8 Q400 е на 17 години. Според администрацията на летището причината за инцидента е техническа авария на борда.

Катастрофата вероятно се дължи на объркване на пилота, показва анализ, базиращ се на публикувания във в. "Непали таймс" разговор между пилота и контролната кула. Времето е било облачно, при пристигането си в Катманду самолетът е направил неочакван завой, закачил е оградата на летището и е избухнал в пламъци, заяви Радж Кумар Четри, главен мениджър на летището, цитиран от Ройтерс. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини