11 °C

Шанхай оглежда Хасково за културен, СПА и винен туризъм

Хасковската търговско-промишлена палата подготвя анекс към търговското споразумение за съвместна работа, подписано преди около 5 години с палатата на Диарбекир, която е с една от най-големите регионални зони на действие в Турция. Подготвя се и среща на бизнеса заедно с партньори от Турция и Русия и от българска страна- от Хасково за съвместно участие в мероприятия, организирани от ЮНЕСКО, свързани с културно-историческия туризъм. Това са част от договорките, направени по време на голямото туристическо изложение ИТБ Берлин 2018, в което Хасковската търговско-промишлена палата участва заедно с Търговско-промишлената палата на Узункьопрю. Двете бизнес организации представиха потенциала на трансграничния регион на общ щанд по съвместния проект „Една дестинация две държави“.

В Международната туристическа борса участваха над 11 000 фирми от над 187 държави. По данни на домакините през трите дни на изложението през палатите са минали около 200 000 посетители.

Хасковски регион е представен с рекламни брошури, разкриващи възможностите за туризъм-СПА, винен и културно-исторически на всяка от 11-те общини.

Представителите и от Диарбекирската и от Българската палата са направили контакти с тур-оператори от различни близки и далечни държави.

Сред силно впечатлените от представените от възможностите на Хасковски регион, като туристическа дестинация е директорът на Съвета на международните търговски взаимоотношения и насърчаване на инвестициите на Шанхай Лин Шуя.

След приключването на изложението, в официално писмо до ХТПП той е пожелала да гостува в региона за събиране на повече информация и за преки договорки с местните хотелиери и туроператори, съобщи председателят на ХТПП Янчо Янев.

Красимира Славова


2 Коментара

Хороскоп за 19.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини