Архитектурата казва за опасната табела на „Раковски“ след проверка

Табела на бул.“Раковски“ 15, за която читатели на Haskovo.net съобщиха, че е опасна, е поета от Архитектурата на общината.

 Табелата, поставена на височина 175-сантиметра, оказва посоката към Монумента на Света Богородица на български и английски език.

След материала, публикуван в сайта, от Туристическия информационен център, който отговаря за указателните табели на културно-историческите паметници в общината, също са извършили проверка.

Табелата е поставена на 16-ти септември 2015 г. от тогавашния директор на ТИЦ Красимир Пилев, съобщават от настоящото ръководство на Центъра.

В крайна сметка Дирекция „Архитектура“ и ръководството на община Хасково трябва да дадат становище за това дали табелата е правилно поставена и съобразена със законите и разпоредбите за монтиране на пътни знаци и табели. 
След становището на компетентните органи ще се установи какви мерки да бъдат предприети, ако е необходимо, уточниха от ТИЦ. 

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Di
    Dimo
    46 -3
    13:14, 14 мар 2018
    Това е потресаващо, с какви глупости се занимаваме в тоя град! Вместо "архитектурата" да ходи с линийка да мери табели да види какво става в незаконния анклав Република и стотиците незаконни постройки там. Да види строежите на нови кооперации, които много често не изпълняват изискванията за гаражи към сградите и паркирането става ад. Толкова сериозни неща има, с които могат да се занимават господата и дамите от "архитектурата", но не, табелата дето е там 3 години вече и на никого не пречи е проблем номер 1. Махаме я и всичко става цветя и рози
    • 00
      001
      31 -1
      13:23, 14 мар 2018
      Много си прав Димо и аз се чудя как три години на никой не пречеше и изведнъж някой си "буден гражданин" реши да стане известен да го има в новините и хоп проблем и хайде сега да мерим да търсим виновник сякаш наистина това е единствения проблем на тъпата община!!!!!!!!!
  • 2
    Ни
    Ники
    23 -6
    14:32, 14 мар 2018
    Интересноооо - в последно време всичко направено за този град от предишното ръководство много взе да пречи. И монумента Света Богородица пречи, и табелките пречат, и часовника на кулата пречи, и .......... Направо не е за вярване за 2 години каква разсипия настана!
  • 3
    12
    123
    16 -3
    18:02, 14 мар 2018
    Като има табела-пречи,ако няма-защо няма...Айде стига де,харна си е табелката и се вижда отдалече,което е най-важното!
  • 4
    Ба
    Бай ПЕТЪР- ЗАЛГАТА
    10 -5
    20:10, 14 мар 2018
    В днешно време общинар да си Отиват в 8 -30 на работа и веднага към Кафето Кефят се половин час слмед това по бюрата клюки лаф моабети --кой коя докопал коя кого свалила През тава време гражданите псуват нервят се но ФАЙДА йок демокрация е я си мръднал и си пръднал Какъвто кмета такива и общинарите и гербаджии и бсп и вся ос9тольная свдолоч
  • 5
    Да
    Да се смееш ли,да плачеш ли?
    9 -2
    20:35, 14 мар 2018
    То както се вижда на снимката вече хора няма в тоз град . И не зная на кого ли ще пречи тази табела? Те с глупости се занимават вече в този град.вместо да се събудят от този сън в които са изпаднали тези така наречени,набедени и измислени полетици в моя прекрасен роден град,те изспадат в още по голяма летаргия.
  • 6
    Из
    изроди
    7 -2
    08:35, 15 мар 2018
    Махането на табелата е част от идеята да се заличи в скоро време и монумента. Тоя кмет и герберастите искат да унищожат всичко в тоя град, създадено преди тях, все едно с тях започва и свършва света. Не уважаеми, тъпаци. Вие свършвате и то скоро! Хората виждат как съсипвате Хасково, как един камък не сте положили за нещо градивно, само кавги, тъмни сделки, кумгейтове и далавери и простотии. Безсрамници и безродници!
  • 7
    Ян
    янко митев
    4 -2
    09:14, 15 мар 2018
    Не се притеснявайте! Няма да е Делян Добрев.Неговия ръст не стига до табелата.
Последни новини