Общината се допитва до гражданите за проблеми в опазването на околната среда

В анкетно проучване на Общинска администрация - Първомай са поставени въпроси, свързани с опазването на околната среда в общината. Чрез тях се проверява информираността на гражданите от ползата и необходимостта от намаляване на количествата отпадъци, тяхната преценка за състоянието на околната среда, водата, въздуха. Наред с тези въпроси са поставени и такива, които имат пряко отношение към гражданите като ползватели на услугите сметосъбиране и сметоизвозване. На всеки попълнил анкетата се дава възможност да даде оценка и за контрола, който се упражнява от страна на местната власт върху замърсителите и опазването на околната среда.

Анкетата е анонимна. В нея гражданите могат да посочат конкретни проблеми в населеното място, в което живеят, за които е необходимо предприемане на спешни мерки.

Само активността на гражданското общество при попълването на анкетата, би имало значение и би оказало влияние върху работата на администрацията в тази посока. Ако за пореден път пропуснем възможността да изявим писмено своята гражданска позиция, то общинарите могат да останат с впечатление, че жителите на общината са доволни от начина по който се управлява опазването на околната среда. А проблеми има и това не веднъж е било отразявано и от Parvomai.NET- нерегламентирани сметища, мръсни отпадни води, лоша миризма и други.

Допитването се прави във връзка с разработването на Общинска програма за за опазване на околната среда в периода 2018 – 2020 години.

Целта на проучването е да се информира обществеността за разработването на стратегическа програма да се вземат предвид и отразят изразените мнения и препоръки.

Анкетата може да бъде намерена на официалната страница на общината или тук.

Срокът за подаване е до 31.03.2018 г. Или в Центъра за информация услуги на гражданите в сградата на общината (фронт офиса) или на имейл offise@ippm-bg.org

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Уф
    Уфффффф
    11 -1
    13:43, 15 мар 2018
    Общината да не се прави на ощипана - обществената поръчка на охранителната фирма бе спечелена именно с наличието на "екологичен сертификат" от последната с презумцията "контрол на сметищата". И като резултат - нерегламентирано сметище в Любеново от тютюневи жили изхвърлени под "контрола" на същата охранителна фирма която пази и общината и фирмата осигурила ни отпадъците.
  • 2
    78
    789
    7 -2
    19:41, 15 мар 2018
    Димо Велев нали се занимава с рязани на тютюн да го нареже да не се замърсява.
    • 45
      45-6
      2 0
      08:11, 16 мар 2018
      Дежурно Безименно Тролче - объркало си рейса.
    • .
      .
      3 0
      16:21, 16 мар 2018
      789 - не си анонимен. Имаш име ,адрес, IP адрес, а работата ти е жалка и слабо платена. Въпроса не е докога , а кога .... знаеш отговора
  • 3
    По
    Потребител
    2 -1
    23:20, 15 мар 2018
    Според мен този email е грешен: offise@ippm-bg.org
    Не трябва ли да е: office@ippm-bg.org ?
  • 4
    См
    смрад
    7 -2
    06:23, 16 мар 2018
    При денонощната смрад от Алкао за какво допитване става въпрос???!!! Точно в момента не може да се диша навън.
  • 5
    Оф
    Офф
    4 0
    12:36, 16 мар 2018
    "Анкетата е анонимна" и това, че тя се подава във фронт офиса, някак си не ми се струват като две особено съвместими неща. За сгрешения мейл няма да коментирам, явно от общинътъ искат да видят лично кои са недоволните.
  • 6
    Чу
    Чуфликанин
    4 0
    19:17, 16 мар 2018
    Щом е така кой разреши преди 7 дена в село Добри дол да бъдат изтровени всички кучета и сега селото е обладано от Белки, Златки и лисици, който за няколко вечери унищожиха всички пернати животни в селото.Имаме и кмет,но той не се занимавал с тези ралоти. Априродозащитниците на общината не искат и да чуят за събитието.Те си имали друга работа!.
  • 7
    Пр
    практикант
    2 0
    22:37, 18 мар 2018
    Предлагам журналето да слезе до долния стадион покрай циганската махала и да се снима на фона на сметището. Снимката озаглавена Боклук да подари на кмета.
Последни новини