22 ВУЗ-а търсят студенти в Хасково

    22 висши учебни заведения формално се включиха в кандидат-студентската борса в Хасково. Тя беше открита в 11 часа днес във фоайето на читалище „Заря“, но близо половината от заявилите участие ВУЗ-ове обаче не бяха изпратили представили, които да рекламират университетите си. Те имат възможност да се включат по-късно през деня, както и утре.

    Целта на борсата е бъдещите висшисти да получат актуална информация за желаните от тях специалности, имат възможност да подадат и документи за предварителните изпити, обясни доц. Борислав Попов – член на УС на кандидат-студентската борса и отговорник за Хасково. Той обясни, че според пазара на труда най-търсени са инженерно-техническите науки, следвани от медицински специалности и IT технологиите. Иначе много от ВУЗ-овете бълват безработни кадри като икономисти и психолози, които са рядко търсени.

    Сред желаните ВУЗ-ове беше Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив, в което преподават лектори от МВР академията в Симеоново. То предлага широк избор от специалности в степените бакалавър и магистър. Сред предпочитаните от бъдещите кандидат-студенти са специалностите в професионално направление „Национална сигурност“, обясни директорът на дирекция „Маркетинг“ Йордан Памуков.

    Лесотехническия университет в София също предлага голям избор от специалности. Представителките от ВУЗ-а обясниха, че сред най-желаните е горското стопанство, за която реализацията е сигурна. Следват технология на дървесината и мебелите, ландшафтна архитектура, агрономство, ветеринарна медицина, растителна защита и други.

    На откриването на кандидат-студентската борса присъства зам.-началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Иван Ванчев. Той пожела на присъстващите зрелостници да преминат успешно държавните изпити и успешна бъдеща реализация.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ва
      Валко
      2 0
      20:16, 19 мар 2018
      Никой не ще да учи в бугарските вуз-ове, това показва практиката!
    Последни новини